Investigații

Străzile deteriorate trebuie reparate din contul ÎM “Servicii Comunal Locative” Rezina

Străzile deteriorate trebuie reparate din contul ÎM “Servicii Comunal Locative» Rezina.

În articolul “Lucrările efectuate necalitativ vor fi refăcute din contul antreprenorului”, publicat în CUVÂNTUL din 22 mai 2020 la rubrica “Sesizează o problemă”, era vorba de starea dezastruoasă a unei străzi din s. Ciorna, recent reparate (în imagine). 

Primarul Simion Tatarov explica în acel articol, că în septembrie-octombrie 2019 străzile I.Creangă, N. Gribov, A.Puşkin din s. Ciorna au fost reparate de Întreprinderea Municipală “Servicii Comunal Locative” Rezina, în baza unui contract în valoare de două milioane două mii o sută şasezeci şi patru lei, surse din bugetul local.

Primarul mai menţiona că Primăria i-a înaintat antreprenorului o pretenţie în care a cerut executarea noilor reparații în termen de o lună (până la 15.06.2020). Solicitat să concretizeze cum a reacţionat administraţia ÎM “Servicii Comunal Locative” la pretenţia Primăriei, S. Tatarov ne-a relatat: 

“În cadrul şedinţei Consiliului Orăşenesc din 23 iunie c. s-a examinat chestiunea privind exe-cutarea Deciziei nr.3/10 din 18 mai 2020 „Cu privire la inițierea expertizei tehnice a betonării străzilor I.Creangă, N.Gribov, A.Puşkin din s. Ciorna”.

Consilierul Victor Cibotari a informat că în procesul expertizei s-a stabilit că reparaţia străzilor s-a efectuat cu beton de marca 250 în loc de marca 350 cum era prevăzut, încălcându-se şi alte clauze ale proiectului.

Majoritatea consilierilor au fost de părerea că ÎM ”SCL” urmează să-şi asume responsabilitatea pentru lucrările executate necalitativ şi să înlăture pe cale amiabilă toate defecţiunile pe cheltuiala proprie.

Totodată administraţia întreprinderii ar trebui să efectueze pe intern o anchetă de serviciu şi să stabilească cine este vinovat de cele întâmplate şi măsurile de calificare a faptelor lor. În cazul că nici după asta nu vor urma reacţii adecvate, vom fi nevoiţi să recurgem la ajutorul justiţiei, dar şi să utilizăm alte instrumente de responsabilizare a vinovaţilor de aceste erori”, a spus primarul.

Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker