Politic

Maia Sandu: UE va aproba mâine eliberarea a 30 de milioane de euro pentru R. Moldova

Uniunea Europeană va aproba mâine eliberarea a 30 de milioane de euro pentru R. Moldova. Anunțul a fost făcut de lidera PAS, Maia Sandu, pe pagina ei de facebook. 

Totodată, lidera PAS declară că tranșa a treia de sprijin financiar, în valoare de 40 de milioane de euro, a fost anulată de UE. 

„Mâine Uniunea Europeană va aproba eliberarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova. După luni de insistență din partea noastră, majoritatea parlamentară și guvernul lui Dodon au binevoit să-și dea votul pentru o parte din angajamentele pe care le avea Republica Moldova pentru obținerea acestor bani.

Din păcate, tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău. Din acești bani, 20 milioane de euro erau donație, bani care nu trebuiau întorși Uniunii Europene. Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din Republica Moldova. Din cauza lui Dodon și a guvernului lui, acești bani nu vor mai ajunge în țara noastră, vor ajunge în altă țară, cu conducere responsabilă”, a declarat Maia Sandu. 

Precizăm că Parlamentul a aprobat un șir de proiecte de legi impuse în calitate de condiții de UE, pentru a oferi sprijinul financiar R. Moldova în valoare de 30 de milioane de euro. 

Un proiect de lege a fost  vorba de activitatea și finanțarea organizațiilor nonguvernamentale, iar una din condițiile UE a fost ca acesta să nu difere de conceptul adoptat de Guvernul Filip în anul 2018. 

La fel, UE a solicitat realizarea unui audit extern la Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței, precum și înregistrarea unui progres în ceea ce privește investigarea furtului miliardului

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close