ApropoSocial

Parlamentul – teatru al absurdului?

Parlamentul – teatru al absurdului?

Din  martie c. teatrele din R. Moldova nu activează din cauza pandemiei de Covid-19, actorii fiind izolaţi la domiciliu. Dar publicul e dornic de spectacole şi clasa politică a hotărât să transforme în teatru… Parlamentul.

Agonia, care a pus stăpânire pe Partidul Socialiştilor, îi impune pe regizorii săi politici să scoată la rampă pentru a sustrage atenţia publicului de la probleme importante ale guvernării noi şi noi “surprize”, ultima fiind istoria cu deputatul Ştefan Gaţcan. 

Preşedintele I. Dodon, în loc să se ocupe de problemele strategice ale ţării, cum ar fi: lichidarea consecinţelor pandemiei, reanimarea sistemului de sănătate, redresarea economiei, problema celor 37 de posturi ilegale instalate de către regimul de la Tiraspol (blocarea circulaţiei pe podul dintre oraşele Rezina şi Râbniţa, unde locuitorii nu mai pot merge la serviciu), dânsul este totalmente preocupat de… pandemia preelectorală şi schemele de obţinere a unui nou mandat de şef al statului. 

Ştim cu toţii unde se află regizorii şi cine lucrează cu artiştii principali antrenaţi în acest spectacol – I. Dodon, V. Plahotniuc, I. Şor, R. Usatâi, în roluri de actori secundari avându-i pe A. Candu, M. Tauber – capii fracţiunilor parlamentare, şi „câinii de pază” ai preşedintelui – V. Bătrâncea, Gr. Novac, C. Furculiţă, V. Bolea, B. Ţârdea.

Toţi membrii acestei „trupe” sunt o apă şi-un pământ. Instrumentele lor – critica făţarnică, atacurile la persoană şi minciuna. Cu părere de rău, mulţi încă le cred. Acum ei încearcă să-i convingă pe cei din fostul Bloc ACUM să accepte demisia prin moţiune de cenzură, nu prin demisie a Cabinetului Chicu, ca apoi să spună alegătorului că, iată, noi am vrut să majorăm salariile la medici, să ne onorăm alte promisiuni sociale, dar nu am reuşit din cauza opoziţiei controlate de V. Plahotniuc şi I. Şor.

Posturile TV şi mass-media afiliate Puterii se străduie să convingă publicul că Maia Sandu s-a aliat cu V. Plahotniuc ca să-l dea jos pe I. Dodon. Cum vă place!? 

Declaraţiile şi acţiunile socialiştilor şi ale lui Şt. Gaţcan se bat cap în cap – ba că a aderat la Pro- Moldova, ba că a fost agresat, că l-au sechestrat etc. Ca, în sfârşit, el să spună: „Mă simt bine, nu am probleme, nu sunt sechestrat, sunt cu familia… Nu vă faceţi griji. Totul e OK”. Dar stă ascuns nu se ştie unde. De cine se teme, el, coşcogeamite deputat? De ce Procuratura nu a dat imediat curs plângerii lui că a fost maltratat şi sechestrat de alţi deputaţi? Pentru că lui Dodon şi regimului nu-i convine ca adevărul să iasă la suprafaţă? 

Am dori să aflăm cine a filmat incidentul de pe podul de la Telecentru şi din Parlament, de la Preşedinţie şi din plantaţia de viţă-de-vie, alte locaţii, prezentându-le publicului? De ce deputatul Şt. Gaţcan în mod secret a fugit din ţară? Puteau organiza acest lucru cei din Pro-Moldova în condiţiile când Poliţia, Vama, Paza de stat etc. se supun lui Dodon. Şi care era interesul în istoria dată a Partidului lui Candu? De ce R. Usatâi, primul, a informat lumea şi nu organele statului că Şt. Gaţcan a părăsit republica? De ce Guvernarea întârzie sau nu vrea să răspundă la aceste şi multe alte întrebări? 

Dumitru Noroc, doctor în medicină, conf. univ. , deputat în Primul Parlament al RM        

P.S.  Toate mişcările tectonice care au loc în Transnistria şi Federaţia Rusă fac parte din acest scenariu. În momentul necesar, Dodon o să iasă la rampă ca să ne spună că rezolvă problema lichidării celor 37 de posturi, o să deschidă postul de la Dubăsari pentru circulaţia liberă, o să deschidă secţii de votare în Transnistria, în Federaţia Rusă, care o să-i aducă un număr mare de voturi. Iu. Cecan, din umbră, deja lucrează pe acest făgaş.

Dodon nu e dispus să dea puterea în mâinile altuia. Amintiţi-vă cum ne-a atenţionat să nu ne jucăm cu focul, nu de alta, dar „o să ne sară dinţii”. 

Acest preşedinte trebuie oprit, altfel el şi ortacii lui sunt capabili de multe bazaconii. 

(D.N.)

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker