E timpul sa fii activScrie știrea ta

Îmbătrânirea poate fi activă şi creativă

Îmbătrânirea poate fi activă şi creativă.

Pe 7 iulie 2020, în incinta Casei de cultură din satul Țahnăuți, raionul Rezina, s-a desfășurat şedința de lansare a unui nou proiect, numit C.O.V.O.R. (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere), care vizează în mod special persoanele în etate, dar şi copiii.

Asociaţia Obştească ”Andromeda” din satul Țareuca, în parteneriat cu Primăria comunei, în perioada 01.07.2020 – 30.10.2020, va implementa Proiectul în cadrul Programului de granturi mici privind promovarea îmbătrânirii active 2020. 

La ședință au participat primarul comunei Țareuca, Ghenadie Gaidi-badi, asistenta socială Tamara Botnari, membrii Grupului de Inițiativă ”De la Inimă la Inimă”, voluntarii Asociației Obștești ”Andromeda”, consilieri, profesori, bibliotecari, directori ai instituțiilor publice din teritoriu, elevi, persoane în etate, toţi păstrând distanța socială și măsurile de protecție împotriva Covid-19. 

Scopul proiectului este crearea condițiilor favorabile la Centrul de Educație și implicarea persoanelor în etate privind menținerea și ameliorarea calității vieții. Obiectivele specifice ale proiectului includ instruirea persoanelor în etate și a copiilor în arta țesutului covorașelor și a olăritului. Dl Ghenadie Gaidibadi a accentuat rolul major al întegrării persoanelor în vârstă în societate. Dna Tamara Botnari a adresat cuvinte de încurajare, apreciere a experienței bogate de viață, profesionalismului pe care persoanele în etate se cuvine să le transmită generației tinere, importanța promovării modului activ de viață și sănătate. Invităm toți doritorii de a veni să se instruiască, să pună umărul la crearea unui miracol plauzibil – incluziunea socială, educația de calitate atât pentru copii, cât și pentru persoane în etate, ca premisă a dezvoltării și prosperării, cultivând încrederea în om și umanitate.

Transmitem sincere mulțumiri Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în persoana doamnei ministră Viorica Dumbrăveanu pentru finanţarea acestui proiect, susținerea persoanelor în vârstă și a tuturor locuitorilor din comuna Țareuca.

Alexandra Socol, directoare executivă a AO ”Andromeda”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker