E timpul sa fii activScrie știrea ta

Îmbătrânirea poate fi activă şi creativă

Îmbătrânirea poate fi activă şi creativă.

Pe 7 iulie 2020, în incinta Casei de cultură din satul Țahnăuți, raionul Rezina, s-a desfășurat şedința de lansare a unui nou proiect, numit C.O.V.O.R. (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere), care vizează în mod special persoanele în etate, dar şi copiii.

Asociaţia Obştească ”Andromeda” din satul Țareuca, în parteneriat cu Primăria comunei, în perioada 01.07.2020 – 30.10.2020, va implementa Proiectul în cadrul Programului de granturi mici privind promovarea îmbătrânirii active 2020. 

La ședință au participat primarul comunei Țareuca, Ghenadie Gaidi-badi, asistenta socială Tamara Botnari, membrii Grupului de Inițiativă ”De la Inimă la Inimă”, voluntarii Asociației Obștești ”Andromeda”, consilieri, profesori, bibliotecari, directori ai instituțiilor publice din teritoriu, elevi, persoane în etate, toţi păstrând distanța socială și măsurile de protecție împotriva Covid-19. 

Scopul proiectului este crearea condițiilor favorabile la Centrul de Educație și implicarea persoanelor în etate privind menținerea și ameliorarea calității vieții. Obiectivele specifice ale proiectului includ instruirea persoanelor în etate și a copiilor în arta țesutului covorașelor și a olăritului. Dl Ghenadie Gaidibadi a accentuat rolul major al întegrării persoanelor în vârstă în societate. Dna Tamara Botnari a adresat cuvinte de încurajare, apreciere a experienței bogate de viață, profesionalismului pe care persoanele în etate se cuvine să le transmită generației tinere, importanța promovării modului activ de viață și sănătate. Invităm toți doritorii de a veni să se instruiască, să pună umărul la crearea unui miracol plauzibil – incluziunea socială, educația de calitate atât pentru copii, cât și pentru persoane în etate, ca premisă a dezvoltării și prosperării, cultivând încrederea în om și umanitate.

Transmitem sincere mulțumiri Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în persoana doamnei ministră Viorica Dumbrăveanu pentru finanţarea acestui proiect, susținerea persoanelor în vârstă și a tuturor locuitorilor din comuna Țareuca.

Alexandra Socol, directoare executivă a AO ”Andromeda”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close