E timpul sa fii activ

La Peresecina, amenajează scuarul liceului ca loc de odihnă şi de studii în aer liber

La Peresecina, amenajează scuarul liceului ca loc de odihnă şi de studii în aer liber .

În cadrul proiectului „Sănătate prin mișcare”, implementat de Agenția Elvețiană de Dezvoltare în parteneriat cu Primăria Peresecina, Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic, a fost amenajat scuarul Liceului Teoretic „A. Donici” cu spaţii de odihnă şi de studii în aer liber.

Acum pe alei se instalează pavaj, au fost instalate scaune și mese, vor exista şi camere de supraveghere.

După cum ne-a relatat Valentina Buzu, primara localității, în calitate de animator al activității s-a manifestat Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic, condusă de Varvara Cucuruzeanu, care a obținut proiectul respectiv de la Agenția Elvețiană de Dezvoltare.

„Nu pot nominaliza la moment costurile proiectului din partea AED, dar precizez că Primăria contribuie cu 50 000 de lei. Cu acești bani asigurăm iluminarea, pavajul, iar restul materialelor de construcții și munca sunt pe seama locuitorilor din sat. În mare parte lucrările sunt executate de SRL-ul condus de către Mihai Furculiță, sponsorul principal al proiectului”, a menționat dna primară.                 

În următoarele zile constructorii urmează să reabiliteze aleea, să instaleze iluminarea şi camerele video.

Dna Varvara Cucuruzeanu a remarcat că este primul, dar nu şi ultimul proiect care intenționează să-l implementeze:

”Mai avem un loc de agrement care are 8 hectare și pe care de asemenea intenționăm să-l amenajăm. Este important ca lumea să vadă rezultatul muncii noastre. Sentimentul participativ al cetățeanului trebuie cultivat prin fapte concrete, în acest sens exemplul bun mișcă lumea înainte”, a menționat dna Cucuruzeanu.

                                                   Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker