EvenimenteRezina

În raionul Rezina a demarat Programul “Drumuri Bune 2020”

În raionul Rezina a demarat Programul “Drumuri Bune 2020».

Pe 1 iulie c. au fost semnate primele patru contracte de executare a lucrărilor de întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzilor, din cadrul Programului “Drumuri Bune” pentru anul 2020.

Printre acestea este şi contractul care vizează lucrările respective în raioanele Rezina şi Şoldăneşti, estimate la peste 49 milioane 864 mii lei şi care vor fi executate de SRL „Genesis International”, firmă care a lucrat în aceste teritorii şi în anii precedenţi.

„Conform contractului, anul acesta SRL „Genesis International” urmează să valorifice în 36 de localităţi din raionul Rezina, în cadrul Programului “Drumuri Bune”, peste 27 mil. de lei, ne-a relatat Ion Ciorbă, responsabil tehnic pentru aceste lucrări la ÎS „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

Sectoarele de drum pentru a fi reparate au fost selectate conform propunerilor autorităților publice locale de nivelul I, iar pentru determinarea volumului alocațiilor s-a ţinut cont de numărul populației din localitate, conexiunea cu școlile, grădinițele, instituțiile medicale, precum și cu agenții economici care prestează servicii populației.

Eu sunt bucuros că în raionul Rezina va lucra anume această firmă, fiindcă din practică m-am convins că este una dintre cele mai dotate de la noi cu toate cele nece-sare, inclusiv echipament, cadre şi experienţă pentru executarea calitativă a lucrărilor.

În raionul Rezina a demarat Programul "Drumuri Bune 2020"

Firma are laboratorul său şi astfel permanent ţinem sub control calitatea materialelor şi a lucrărilor efectuate. O dată în lună sau dacă apar careva bănuieli, calitatea lucrărilor este verificată de laboratorul ÎS ”Administraţia de Stat a Drumurilor”. 

Fiecare primărie va bene-ficia la acest capitol din Bugetul de Stat de 1-1,6 mil. de lei. Pe o parte din drumurile incluse în acest program va fi aşternut asfalt, altele urmează să fie reparate în variantă albă. De exemplu, în comunele Saharna Nouă şi Ghiduleni, anul acesta se va lucra pe străzile supuse reparaţiei în variantă albă. În or. Rezina, comunele Horodişte, Solonceni, Sârcova, satele Mateuţi, Lipceni ş.a. sectoarele preconizate vor fi asfaltate. 

Zilele trecute a fost asfaltat un tronson de drum din s. Gordineşti, acum se lucrează la Cinişeuţi, după ce tehnica va trece la Pecişte, unde altă brigadă deja pregăteşte strada pentru asfaltare. Şi tot aşa vom merge din sat în sat”, a menţionat Ion Ciorbă, marţi, când ne-am întâlnit la obiectul respectiv de la Cinişeuţi.

Pe 1 iulie c. au fost semnate primele patru contracte de executare a lucrărilor de întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzilor, din cadrul Programului "Drumuri Bune" pentru anul 2020.

Valeriu Tofan, dirigintele de şantier al SRL „Genesis International”, care coordona mersul lucrărilor la Cinişeuţi, ne-a spus că brigada cu care lucrează aici îşi cunoaşte bine treaba şi este convins că autorităţile şi lumea din localităţile respective vor fi mulţumite de calitatea reparaţiilor.

Betonul asfaltic pe care îl primim de la uzina noastră din Măgdăceşti este calitativ, lucrările sunt efectuate conform sarcinilor tehnologice, aşa că sunt convins că nu vor apărea probleme,” ne-a spus dl Tofan în timp ce dirija activitatea subalternilor, mai adăugând că pentru fiecare localitate au nevoie de circa 4-5 zile pentru a executa lucrările prevăzute.

Potrivit lui Ion Ciorbă, în raionul Rezina Programul “Drumuri Bune 2020” urmează să se încheie până la 1 noiembrie. 

Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close