Evenimente

Donație pentru sporirea accesului la educație de calitate pentru Gimnaziul “Dimitrie Cantemir” din satul Mândrești, raionul Tel

În aceste zile de primăvară, 400 de elevi din gimnaziile și liceele teoretice din localitățile rurale vor avea acces la o educație mai bună și mai captivantă, în cadrul unui proiect realizat de Agenția pentru dezvoltarea socio-economică durabilă „BizGates”.

În aceste zile de primăvară, 400 de elevi din gimnaziile și liceele teoretice din localitățile rurale vor avea acces la o educație mai bună și mai captivantă, în cadrul unui proiect realizat de Agenția pentru dezvoltarea socio-economică durabilă „BizGates”.

 

În rezultatul implementării proiectului, au fost donate calculatoare și cursuri interactive pentru diverse disciplini școlare (Biologie, Geografie, Chimie, Fizică) pentru patru gimnazii din satele: Iurceni, raionul Nisporeni; Floriţoaia Veche, raionul Ungheni; Flămânzeni, raionul Sângerei; Mândrești, raionul Teleneşti.

Valoarea totală a proiectului a constituit 10.000 dolari. Calculatoarele și seturile de cursuri interactive au fost înmânate gimnaziilor din localităţile menţionate în cadrul careurilor şcolare  la care au participat administrațiile gimnaziilor, asociațiile profesorilor şi părinţilor,  administrațiile publice locale şi reprezentanții Agenției „BizGates”.

Directorul Agenției pentru dezvoltarea socio-economică durabilă „BizGates”, Oleg Stiopca a menționat: „Am să-mi permit să parafrazez un promotor renumit al tehnologiilor informaționale care a spus că un calculator conectat la internet în mâinile unui copil oferă acces egal la educația de calitate fie că acesta locuiește într-un apartament luxos sau într-o iurtă. Accesul la educație de calitate este esențial pentru dezvoltare. Pe lângă faptul că educația le asigură copiilor, tinerilor și adulților cunoștințele și competențele necesare pentru a deveni cetățeni activi și pentru a se simți împliniți pe plan personal și profesional, aceasta contribuie în mod direct la reducerea sărăciei.”

 În imagine: Oleg Stiopca, directorul Agenţiei „BizGates” oferă patru seturi de calculatoare moderne Gimnaziului în timpul careului instituţiei.

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker