Social

Cererile pentru reexaminarea pensiei se vor primi până la sfârşitul lunii iulie

Cererile pentru reexaminarea pensiei se vor primi până la sfârşitul lunii iulie.

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) vine cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020.

         Într-un comunicat mediatizat marţi, CNAS informează potențialii beneficiari de această prestație socială că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent.

De menționat, că până la sfârșitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie.

Totodată, cei care din diferite motive nu vor reuși să depună solicitarea respectivă, își pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei și în lunile următoare.

Conform legislației în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

Sursa citată reaminteşte, că de la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close