Politic

Chicu vine azi pentru a treia oară în Parlament

Premierul Ion Chicu speră că actuala criză politică va fi depășită azi la ora 14.00, când va veni pentru a treia oară în Parlament, în speranța că se vor găsi voturi pentru cele patru proiecte de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. O declarație în acest sens a fost făcută de actualul premier după întâlnirea cu președintele Igor Dodon și spikerul Zinaida Greceanâi.

ion chicu parlament
Sursa Foto: JURNAL.MD

„Azi am discutat în primul rând blocajul activității Guvernului. Partidele politice care limitează activitatea acestuia, care încalcă Constituția prin faptul că nu permit Guvernului să-și asume răspunderea, poartă toată responsabilitatea pentru criza politică pe care o avem”, a menționat Ion Chicu.

„Nu are Maia Sandu, nu au alții niciun temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului. Angajarea răspunderii de rectificare a fost efectuată în deplină concordanță cu art 106(1) a Constituției și nicio persoană, fie Maia Sandu sau partenerul ei, Candu, nu au dreptul să obstrucționeze activitatea Guvernului”, a mai spus Chicu.

În context, el a adăugat că dacă parlamentarii „vor bloca și azi” activitatea Guvernului, actuala conducere va lua în calcul dizolvarea Parlamentului.

„Este clar că acest Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că obiectivul principal este de a-l dizolva utilizând orice cale legală posibilă”, a mai spus Chicu.

Amintim că pe 2 și pe 3 iulie, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Pro Moldova și Partidul Șor au boicotat ședința legislativului. Astfel, aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum.

În cadrul unui briefing, deputații Platformei DA au explicat de ce au boicotat ședința. „Noi nu participăm la ședință în semn de protest față de uzurparea puterii de către Guvernul Chicu-Dodon. Această asumare de răspundere e un abuz executiv, o încălcare a Constituției. Cine e Chicu să-și atribuie funcția legislativă? E un cinovnic în umbra lui Dodon. Ce drept a avut să-și asume răspunderea dacă avem un Parlament funcțional, mai ales că nu e niciun deputat care să zică că nu vrea să susțină majorarea salariilor pentru medici. Dar poate noi în Parlament găsim soluții mai bune? Da poate nu din septembrie, ca medicii să primească cu o lună înainte de alegeri salarii mărite? Da poate de la 1 iulie trebuia? Nu există niciun motiv plauzibil să nu vină Guvernul în Parlament. Cerem ca asumarea să fie anulată și Guvernul să vină regulamentar la Parlament. Ce face acum Chicu e atac la Legislativ”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Sursa
JURNAL.MD
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker