OrheiSocial

Poliția documentează redeschiderea „Orheiland-ului”

Poliția documentează redeschiderea „Orheiland-ului”. „Organizatorii vor fi trași la răspundere”

După ce duminică autoritățile locale din Orhei, împreună cu câțiva deputați din Partidul ȘOR (PP ȘOR) au organizat la „Orheiland” o așa-zisă adunare a orheienilor la care s-a decis redeschiderea parcului de distracție, reprezentanții Poliției au anunțat că aceasta este o încălcare a legii și spun că organizatorii adunării vor fi sancționați, relatează tv8.md.

„Inspectoratul General al Poliției constată faptul că unii politicieni și reprezentanți ai administrației publice locale, dar și unii agenți economici din r. Orhei încalcă abuziv legea, instigă cetățenii la nerespectarea măsurilor de protecție, chemând oamenii la încălcarea normelor de profilaxie și supun riscului viața și sănătatea oamenilor.

Chiar dacă Hotărârea nr.17/2020, pct.5 a Comisiei Naționale admite posibilitatea întrunirilor de maxim 50 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție anti – COVID și completarea fișei epidemiologice, astăzi, peste 150 de participați la o acțiune de protest organizată la Orhei, au fost supuși riscului de infectare. În acest context, poliția anunță că documentează toate acțiunile, prin care au fost admise încălcări ale restricțiilor stabilite de cadrul normativ, iar persoanele responsabile/organizatorii vor fi atrași la răspundere în modul stabilit de lege”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Oamenii legii precizează că activitatea parcului de distracție continuă a fi sistată, până Comisia Națională de Sănătate Publică nu va emite o decizie prin care va permite activitatea parcurilor de acest tip din întreaga țară.

„La moment este permis accesul cetățenilor la plimbări în aer liber și alte activități care le permit păstrarea distanței sociale, dar, rămâne sistată activitatea utilajelor de distracții (tobogan, carusel, etc.) care nu oferă păstrarea unei distanțe sociale, fapt care supune copiii riscului de infectare. Exemplul adus societății, în care reprezentanții politici fac comparație între parcurile de distracții și cele publice, este unul absolut nepotrivit. Menționăm că în cele publice toate utilajele pentru distracții, care presupun aglomerații, nu funcționează în această perioadă, iar Poliția monitorizează aceste locații în permanență. La această oră, niciun parc de distracții din țară nu își desfășoară activitatea”, spun cei de la Poliție. Aceștia îndeamă oamenii, autoritățile locale și agenții economici să se supună deciziilor autorităților centrale. 

În Republica Moldova starea de urgență în sănătate publică durează până pe 15 iulie. Autoritățile își rezervă dreptul de a prelungi starea de urgență, în funcție de cum va evalua situația pandemică din țară.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close