Politic

Chicu: Republica Moldova nu a primit niciun ban de la UE

Republica Moldova nu a primit niciun ban de la Uniunea Europeană din pachetul anunțat în contextul luptei cu Covid-19.

Cel puțin asta a anunțat premierul Chicu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de N4.

Potrivit lui Chicu, UE a transferat suma de 30 de milioane de euro la OMS, însă nu cunoaște ce sumă îi revine Moldovei. 

„La momentul actual nu a venit acest suport. 11 milioane pentru societatea civilă – eu nu cunosc, statul nu monitorizează suportul pe care ONG-urile îl primește. Din cele 100 de milioane, Republica Moldova nu a primit nimic, poate a veni. 700 de milioane pe termen mediu, ele nu puteau să vină, pentru că e pe termen mediu, poate la anul. Acele 87 de milioane de euro, care au fost anunțate ca granturi exclusiv pentru RM, tot sunt bani pe proiecte, care nu vin în bugetul statului, noi nu avem nicio evidență și nicio raportare.

Dar să fiu, să fiu înțeles corect, noi am primit de la multe state din UE un suport bilateral, și de la companii din UE. Eu consider că UE ne-a ajutat foarte mult. Fiind că suntem la asistența macro-financiară, noi am îndeplinit condiționalitățile pentru tranșa a doua, sperăm că într-o perioadă apropiată vor fi debursate aceste 30 de milioane”, a punctat Chicu.

Sursa
unimedia.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker