Evenimente

Pregătiţi pentru serviciul militar

Flăcăii din raionul Şoldăneşti au marcat Ziua recrutului aşa cum se cuvine unor viitori militari: au ridicat greutăţi, s-au ridicat la bara fixă, s-au luat la trântă, au alergat şi s-au întrecut la tragerea otgonului. 

Ziua recrutului este o zi deosebită pentru tinerii din raionul Şoldăneşti. De două ori pe an, ei îşi măsoară pute-rile, participând la competițiile sportive organizate de secţia administrativ-militară. Ca și la edițiile precedente, prima în platou s-a prezentat orchestra carabinierilor din cadrul MAI. Mai apoi, curajul și aptitudinile și le-au demonstrat echipa de ostași cu destinație specială din cadrul MAI.

La Ziua recrutului au participat tineri din 17 primării din raion. Potrivit totalurilor, la aruncarea grenadei primele trei locuri le-au ocupat Victor Erhan, Andrei Bulat – ambii din oraşul Şoldăneşti şi Alexandru Macarenco din satul Chipeşca.

La bara fixă, cele mai bune rezultate le-au înregistrat Petru Solomon din Vadul Raşcov, Ion Iancu din Găuzeni şi Vladimir Botnari din Climăuţii de Jos.

La tragerea otgonului a învins echipa de recruţi din oraşul Şoldăneşti. Pe locul doi s-au clasat tinerii din satul Pohoarna, locul trei revenindu-le recruţilor din satul Şestaci. Video: https://www.youtube.com/watch?v=ElpjPIvnOR4

Ridicarea greutăţii a fost o altă provocare pentru recruţi. La această probă s-au remarcat Vasile Bufteac din Răspopeni, Andrei Rusu și Tudor Susac din centrul raional.

La alergări au participat câteva zeci de tineri. Cei mai rapizi pe distanța de 100 m au fost Victor Erhan, Andrei Bulat şi Victor Vieru – toţi trei din Şoldăneşti; pe distanţa de 1000 m a învins Marian Ciorici din Poiana, urmat de Petru Paierele din Vadul Raşcov şi Victor Vieru din Şoldăneşti.

La lupta națională trânta învingătorii au fost desemnaţi după trei categorii. Cel mai puternic luptător la categoria de 30-40 kg s-a dovedit a fi Petru Efremov din Șoldănești. La a doua categorie de 40-60 kg a învins Ion Colin din Cuşmirca. Cel mai puternic luptător la categoria mai mult de 60 de kg a fost Radu Lefter din satul Cobâlea.

Toţi învingătorii au primit laude, diplome şi premii băneşti, oferite de Consiliul raional.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker