Evenimente

Unei vârstnice aflate în stare gravă i s-a refuzat internarea în Spitalul Raional Orhei, chiar în pragul instituției

Unei vârstnice aflate în stare gravă, i s-a refuzat internarea în Spitalul Raional Orhei, chiar în pragul instituției. Am cerut o explicație de la reprezentanții instituției medicale, ultimii au spus că au acționat în conformitate cu regulamentele în vigoare, menționează sursa. 

Rudele spun că vârstnica a fost internată în Spitalul de Psihiatrie Orhei acum o lună, femeia suferind de demență, afecțiune psihică, iar în ultimele trei zile a avut febră. „Ieri avea febra 39 și se afla într-o stare gravă și s-a pus problema transferării într-o instituție ce dispune de Secție de Reanimare. Ulterior, ea a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Raional Orhei”, a spus ruda.

Potrivit ei, odată ce ambulanța a ajuns la Secția de Internare, angajații au refuzat spitalizarea, sub pretextul că astfel de indicații au venit de la conducerea instituției. Ulterior, pacienta a fost conectată la aparatul de oxigen din ambulanță și transportată înapoi în Spitalul de Psihiatrie Orhei. Ieri, ea a fost testată la COVID-19, rezultatele prezentate astăzi fiind negative.

De cealaltă parte, vicedirectoarea Spitalului Raional Orhei, Elena Palanciuc, ne-a spus că după regulamentele și ordinele în vigoare pacienta trebuia fie internată la Spitalul de Psihiatrie din Chișinău, fie supravegheată în continuare de către medicii de la Spitalul de Psihiatrie din Orhei.

„Spitalul de Psihiatrie din Orhei are interniști, zone de izolare a pacienților care au patologii oarecare, dispune de Secție de Terapie Intensivă, precum și la Spitalul Raional, doar că acolo supravegherea este alta în cazul complicaților psihiatrice”, ne-a spus Palanciuc Elena.

Sursa
tv8.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker