Politic

Igor Grosu: Guvernul Dodon caută pretexte pentru a-și da demisia

Igor Grosu: Guvernul Dodon caută pretexte pentru a-și da demisia.

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu susține că Guvernul Chicu insistă pe asumarea de răspundere pentru acel pachet de legi, votat zilele trecute în ședința Cabinetului de Miniștri, doar pentru că vrea să provoace intenționat căderea Executivului.

„Guvernul Dodon caută pretexte pentru a-și da demisia, simplu. Deci, ei vor să impingă toată această aventură cu asumarea, deși toată lumea le spne că „noi o să votăm lucrurile bune”. Vor să o împingă până la limită și sub acest pretext să spună că am făcut tot ce am putut și a găsit un motiv să-și dea rușinos demisia, după ce a adus țara asta într-o criză economică, pandemică și politică. Alte explicații eu nu am”, a menționat deputatul în cadrul unei emisiuni de la TV8. La acre face referire deschide.md

În acest context, amintim că, ieri, 3 iulie, și vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, spunea că actul de asumare a răspunderii Guvernului a fost o decizie unilaterală a lui Igor Dodon, nici măcar a lui Ion Chicu.

Potrivit parlamentarului, șeful statului a urmărit scopul ca în cazul în care inițiativa „va enerva foarte tare opoziția cu această ilegalitate”, aceasta va fi provocată să înainteze moțiunea de cenzură, iar Dodon manipulând ulterior că opoziția a dat jos guvernul pentru că nu dorește creștere de pensii și salarii. 

Amintim că, pe 1 iulie, Guvernul a aprobat angajarea răspunderii în fața Parlamentului pentru un proiect ce prevede dublarea salariilor pentru circa 4 500 de cadre medicale.

Parlamentul urma să se întrunească în ședință pentru a aproba sau respinge asumarea de răspundere, dar ședințele de joi, 2 iulie, și vineri, 3 iulie, nu au avut loc din lipsă de cvorum. O nouă ședință est planificată pentru ziua de luni, 6 iulie.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker