Evenimente

Copiii sensibilizează societatea: protejaţi copiii!

Au mers prin oraş împreună cu poliţiştii şi au împărţit trecătorilor panglici albastre, flori şi baloane, îndemnându-i să nu rămână indiferenţi faţă de soarta copiilor care pleacă de acasă.

Activitatea a debutat cu un atelier de lucru creativ, găzduit de Biblioteca Publică Orășenească Şoldăneşti. În cadrul acestuia, copiii au elaborat pliante consacrate abandonului de domiciliu, pe care au scris mesaje despre subiectul abordat.

După aceea, în comun cu polițiștii, copiii au distribuit trecătorilor pe aleia parcului public flori și panglici albastre. Participanții la flash mob au sensibilizat opinia publică întru responsabilizarea societății.

Potrivit organizatorilor evenimentului, fenomenul abandonului de domiciliu mai persistă. Tocmai pentru a diminua acest flagel, atât tinerii, cât și polițiștii au îndemnat cetățenii să nu fie indiferenți vis-a-vis de copiii rămași fără supraveghere. Iar în raionul Șoldănești, potrivit lui Sergiu Morari, specialist Biroul siguranţă copii al IP Şoldăneşti, ar fi circa 50 de copii, ai căror unul sau ambii părinți sunt plecați peste hotare.

Reportajul video pe https://www.youtube.com/watch?v=a05N43hwlus

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker