Evenimente

Serbare spectaculoasă la Rezina pentru mic şi mare

Inaugurarea sezonului sportiv a devenit una din cele mai spectaculoase manifestări în masă la Rezina, care adună mulţi orăşeni, amatori ai sportului şi ai modului sănătos de viaţă.

La deschiderea sezonului sportiv ediţia anului curent, care a avut loc sâmbătă, au fost prezente 25 de echipe, reprezentând întreprinderi şi instituţii din oraş şi suburbiile din componenţa primăriei Rezina – satele Ciorna, Boşerniţa, Stohnaia, de asemenea echipe din satele raionului Rezina: Mateuţi, Cogâlniceni, Saharna Nouă, Gordineşti, Echimăuţi Cuizăuca, Ţahnăuţi. Sărbătoarea a demarat cu ceremonia festivă de aprindere a focului Olimpic, onoare care i s-a încredinţat sportivului de performanţă Viorel Ştirbu şi cu ridicarea drapelului Republicii Moldova şi drapelului internaţional olimpic de către membrii Clubului sportiv „Karate–Kay” Andrei Stratulat, Andrian Moscalciuc şi Alexandru Zeamă, club mereu deţinător al locurilor premiante în numeroase competiţii şi campionate naţionale şi europene.

Asistenţa a fost salutată de primarul oraşului Simion Tatarov, preşedinta raionului Eleonora Graur.

În planul de activităţi consacrate deschiderii sezonului sportiv au fost preconizate 14 probe sportive cu participarea orăşenilor de la mic la mare şi a oaspeţilor din satele raionului.

 A fost o zi plină, cu momente fulminante, dar şi tensionate, suporterii străduindu-se să nu scape cele mai importante faze de pe terenuri, din săli şi de pe covor.

În rezultat, la volei (bărbaţi) pe locul I s-a clasat echipa Federaţiei Raionale de Volei Rezina, pe locul II – echipa s. Gordineşti, pe locul III – echipa Penitenciarului nr. 17.

La minifotbal (bărbaţi) locul I i-a revenit echipei din s. Echimăuţi, locul II – echipei SRL „Refracim”, locul III – echipei din or. Rezina.

La competiţiile între elevi la aceeaşi probă cei mai buni s-au dovedit a fi membrii echipei din s. Mateuţi, urmaţi de cei de la LT “Alexandru cel Bun” şi din echipa “Dinamo” (or. Rezina).

Bărbaţii şi-au măsurat puterile la tragerea otgonului, pe primele trei locuri situându-se respectiv echipa SRL „Ref-racim” două echipe ale Inspectoratului de Poliţie Rezina.

Mulţi participanţi a întrunit tenisul de masă. La bărbaţi de data aceasta cei mai norocoşi au fost Andrei Grosu (locul I), Valentin Mardari (locul II) şi Victor Gârlea (locul III). La femei – Valentina Grosu (locul I), Dana Stratulat (locul II) şi Tamara Grădinari (locul III). La elevi – Eugen Bălţean (locul I), Cristian Olaru (locul II) şi Oleg Botnari (locul III). La eleve – Marina Frunze (locul I), Valeria Levcenco (locul II) şi Anastasia Razloga (locul III).

Şahul la fel este un sport îndrăgit de la mic la mare. De primele trei premii s-au învrednicit la bărbaţi – Ion Leca, Serghei Panin şi Mihail Grosu. În categoria elevi – Vasile Lefter, Valentin Tiron, Valeriu Varzari, Adriana Petreş şi Irina Lisnic.

La dame între bărbaţi le-a surâs norocul în aceste competiţii (deoarece toţi practică acest gen de sport de mulţi ani şi se duelează periodic între ei) lui Casian Lazari, Ion Rusu şi Igor Calin. Între elevi/eleve au învins Dumit-ru Tiron, Nicolae Rusu, Stanislav Rotari, Andreea Luţev, Adriana Petraş şi Irina Lisnic.

Cei mai puternici bărbaţi s-au dovedit a fi Eugen Goncear, Andrei Ceban şi Maxim Topcea (ridicarea greutăţii 24 kg). Eugen Goncear a învins şi la proba de armrestling, alături de Petru Cârlig şi Liviu Corcevoi.

De remarcat faptul, că la festivitate au participat mai mulţi amatori, ceea ce dovedeşte că interesul pentru sport al tinerilor din suburbiile din componenţa primăriei a crescut considerabil. Ziua Sportului, ediţia anului curent a demonstrat, că în oraşul şi raionul Rezina educaţia fizică şi sportul au tradiţii adânci, dar şi posibilităţi, perspective pentru viitor. De aceea Primăria oraşului depune maximum eforturi pentru a-i susţine pe cei care participă activ în competiţiile spor-tive de toate nivelurile. În anul curent din bugetul oraşului s-au alocat mijloace financiare pentru menţionarea tuturor participanţilor şi învingătorilor în competiţii, fiecare primind şi câte un tricou şi un chipiu cu logo-ul primăriei.

Tatiana Golub, specialistă în probleme tineret şi sport în Primăria Rezina

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker