E timpul sa fii activSesizează o problemă

Când Rezina va avea un nou cimitir

Nicolae Proca, Cetăţean de Onoa-re al oraşului Rezina, a solicitat CUVÂNTUL să abordeze în faţa administraţiei oraşului problema amenajării unui nou cimitir. 

Când Rezina va avea un nou cimitir?

„În actualul cimitir practic nu mai sunt locuri pentru înmormântări. Despre necesitatea înfiinţării unui nou cimitir se vorbeşte de mai mulţi ani, într-un timp auzisem că a fost adoptată chiar o decizie prin care a fost alocat un teren în acest scop, dar văd că mai departe de vorbe nu se merge”, ne-a declarat dl Proca.

Redacţia a readresat problema primarului Simion Tatarov, solicitând informaţiile de rigoare. Iată ce ne-a răspuns dumnealui:

„Conform unei decizii a Consiliului Orăşenesc Rezina din 16 martie 2017, în extravilanul oraşului Rezina (lângă pădure), a fost format bunul imobil cu nr. cadastral 6701218.554 şi suprafața de 15,9565 ha destinat pentru înfiinţarea noului cimitir. 

Iar la sesiunea Consiliului Orăşenesc din 23 iunie 2020 a fost adoptată decizia de a înfiinţa pe acest teren noul cimitir orăşenesc şi a fost aprobată documentaţia de proiect de amenajare a cimitirului, elaborată de SRL „Master CAD”.

În continuare urmează procesul de modificare a Planului urbanistic general al oraşului pentru ca teritoriul viitorului cimitir să fie inclus în intravilanul urbei. Totodată Primăria urmează să identifice sursele financiare necesare”, a menţionat primarul.

Tot prin decizia din 23 iunie 2020, Consiliul a aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea cimitirului orăşenesc Rezina şi a obligat primarul oraşului să identifice resurse financiare pentru achitarea documentaţiei de proiect şi lucrărilor de amenajare, sistematizarea şi împărţirea terenului în cartiere şi rânduri cu alei de acces. Conform pro-iectului, teritoriul viitorului cimitir este repartizat în 20 de cartiere, cea mai mare parte din care vor întruni circa 330 de morminte.

Simion Tatarov a mai specificat că, potrivit calculelor, noul cimitir ar putea asigura necesităţile oraşului timp de circa 50 de ani. 

Pentru conformitate, Tudor Iaşcenco

Acest  material este realizat în cadrul proiectului „Anticorupție și integritate” implementat de AO „NUFĂRUL” în  parteneriat cu PP „Cuvântul” și Primăria or. Rezina. Proiectul dat este componenta proiectului „Consolidarea statului democratic de drept: contribuţia societăţii civile” susţinut financiar de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos (programul de granturi mici al  Transparency International – Moldova).  Opiniile exprimate în acest document nu coincid în mod neapărat cu cele ale TI-Moldova și ale donatorului

captură de ecran din 2020 03 19 la 10.48.12
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker