Politic

Chicu afirmă din nou că și-ar putea da demisia

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a declarat, în cadrul ediției din 2 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că nu exclude că și-ar putea da demisia, susținând că „se blochează conștient activitatea Guvernului”.

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Parlamentul nu a avut ieri cvorum, iar pe ordinea de zi a ședinței erau proiectele asupra cărora Executivul și-a angajat răspunderea miercuri.

Astăzi m-am ciocnit cu o situație când înțeleg foarte bine că se blochează conștient activitatea Guvernului, iar un blocaj de acest gen neapărat va avea consecințele negative pe care vreau să le evit printr-o demisie. Dacă lucrurile vor continua în felul următor, Guvernul nu are nicio posibilitate, niciun instrument de a gestiona lucrurile, adică… cumva… eu contribui la înrăutățirea situației mai departe, da? În asemenea cazuri hai să vedem ce facem, nu cred că pot să mai rămân. 

Văd ce se întâmplă mâine, vedem zilele următoare, dar acesta este blocaj deschis al Guvernului. Noi degrabă nu vom putea nici finanța. Dacă Guvernul respectiv este neconstituțional, lipsit de instrumentul cum este angajarea răspunderii, hai să vedem ce facem, nu exclud nicio acțiune, inclusiv de demisie”, a menționat Chicu.

În același timp, șeful Executivului susține că o eventuală demisie ar însemna că „ne autoexcludem de la gestiunea lucrurilor într-o perioadă complicată și o schimbare în această perioadă ar însemna probleme mari”.

În luna mai, el spunea că își va da demisia dacă nu va mai fi susținut de majoritatea parlamentară, iar apoi s-a răzgândit.

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker