Politic

Chicu afirmă din nou că și-ar putea da demisia

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a declarat, în cadrul ediției din 2 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că nu exclude că și-ar putea da demisia, susținând că „se blochează conștient activitatea Guvernului”.

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Parlamentul nu a avut ieri cvorum, iar pe ordinea de zi a ședinței erau proiectele asupra cărora Executivul și-a angajat răspunderea miercuri.

Astăzi m-am ciocnit cu o situație când înțeleg foarte bine că se blochează conștient activitatea Guvernului, iar un blocaj de acest gen neapărat va avea consecințele negative pe care vreau să le evit printr-o demisie. Dacă lucrurile vor continua în felul următor, Guvernul nu are nicio posibilitate, niciun instrument de a gestiona lucrurile, adică… cumva… eu contribui la înrăutățirea situației mai departe, da? În asemenea cazuri hai să vedem ce facem, nu cred că pot să mai rămân. 

Văd ce se întâmplă mâine, vedem zilele următoare, dar acesta este blocaj deschis al Guvernului. Noi degrabă nu vom putea nici finanța. Dacă Guvernul respectiv este neconstituțional, lipsit de instrumentul cum este angajarea răspunderii, hai să vedem ce facem, nu exclud nicio acțiune, inclusiv de demisie”, a menționat Chicu.

În același timp, șeful Executivului susține că o eventuală demisie ar însemna că „ne autoexcludem de la gestiunea lucrurilor într-o perioadă complicată și o schimbare în această perioadă ar însemna probleme mari”.

În luna mai, el spunea că își va da demisia dacă nu va mai fi susținut de majoritatea parlamentară, iar apoi s-a răzgândit.

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close