Evenimente

A fost ratată o posibilitate de suplinire a bugetului oraşului

A fost ratată o posibilitate de suplinire a bugetului oraşului.

Majoritatea consilierilor de Rezina nu au susţinut în şedinţa recentă proiectul de decizie înaintat de Primărie, care prevedea formarea, prin separarea unui teren public de 0,1137 ha din str. Pirogov, a 38 de bunuri imobile destinate pentru construcţii private. 

Discuţiile desfăşurate în jurul acestui proiect n-au dezvăluit careva motive serioase legate de propunerea Primăriei, dar când s-a ajuns momentul luării deciziei, proiectul n-a întrunit numărul necesar de voturi.

Solicitat să comenteze situaţia, Alexei Cioric, inginer cadastral la Primărie, ne-a spus că nici dumnealui n-a  înţeles poziţia consilierilor care s-au abţinut ori au votat împotrivă.

Terenul respectiv stă pârloagă, alături, în anii trecuţi, au fost construite mai multe garaje. Tot pentru garaje au fost formate şi noile bunuri imobile, care apoi să fie scoase la licitaţie şi vândute orăşenilor.

Conform preţului normativ al pământului, un lot de 22-23 m2 se scoate la licitaţie cu preţul iniţial de circa 5400 lei.  

Adică de la vânzarea celor 38 de bunuri bugetul oraşului s-ar putea suplini cu cel puţin 200 mii lei. Dar în anii trecuţi, în cadrul licitaţiilor, preţurile terenurilor au crescut şi de 2-3 ori, a remarcat dl Cioric.

Reporter „C” 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Un comentariu

  1. Primăria cu angajații săi ani la rand nu mai iau în seamă ce și cum se construiește în oraș. La fel și cu aceste terenuri unde deja sunt construite garajurile. Fiind repartizate și scoase la licitație , acestea au depășit cu mult prețul lor inițial. Garajele sau construit , dar nu în limitele terenurilor cumpărate. Fiecare a acaparat atât cât a dorit, deoarece nimeni nu verifică unde și cum se construiește. Astăzi primarul a venit cu un proiect de lege prin care ne propune sa legiferăm inacțiunile angajaților primăriei în cadastru legați de construcțiile urbanistice. Nu poți scoate la licitație un teren pe care deja este o construcție. Primarul cu ajutorul consiliului , a hotărât să scoată așchia de sub propria unghie, că mai apoi în caz de litigiu , vina s-o suporte consiliul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close