Evenimente

Lansarea în meserie a cinci asistente medicale la Spitalul Telenești

La conferința organizată la Spitalul raional Telenești cu ocazia Zilei Mondiale a Nursingului a avut loc lansarea în profesie a cinci tinere absolvente ale Colegiului de medicină din Orhei care au fost angajate deja la instituția respectivă. Olga Buga va lucra în secția de internare, Doina Fluerari – în secția boli infecțioase, Elena Veșca, Diana Ostreanu și Cristina Vișanu – în secția chirurgie.  

Într-o atmosferă solemnă cele cinci asistente medicale au depus jurământ de credință profesiei în fața zeului medicinei Aclepsios, al cărui rol l-a interpretat unul din tinerii colegi.

Preşedinta comitetului sindical Larisa Grăjdeanu le-a înmânat carnete de membre ale sindicatului lucrătorilor în sănătate şi echipamentul necesar. Tinerele asistente au fost felicitate de către preşedinta Asociaţiei Nurselor din RM Elena Stempovschi, preşedinta raionului Diana Manoli, preşedinta Asociaţiei femeilor din Federaţia Sindicală ,,Sănătatea” Ana Cazacu, reprezentanta Consiliului republican al asistenţilor medicali Olga Pinteac.

După cum a relatat pentru ”C” Alexei Bivol, directorul spitalului, lansarea în profesie a tinerelor asistente medicale este aici un început de tradiție. La moment în Spitalul raional Teleneşti activează 85 de asistente medicale, care acoperă în proporție de mai bine de 90 % necesarul de specialiști respectivi. Circa 94 la sută din asistentele medicale deţin categorie de calificare, a mai menționat dl Bivol. 

Toţi angajaţii au fost felicitaţi cu prilejul apropiatei Zile a lucrătorului medical şi farmacistului. S-au înmânat diplome şi premii băneşti. Conferinţa s-a încheiat cu un spectacol prezentat de veteranii şi tinerii specialişti de la instituţie.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker