Evenimente

Copiii cu dizabilităţi pot fi incluşi în societate – exemple concrete la Orhei

Copiii cu dizabilităţi se pot integra în societate graţie unui proiect implementat în Republica Moldova de către AO „Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin”, cu susţinerea financiară a Agenţiei de Dezvoltare din Republica Cehă şi “Caritas Cehia”.

Despre exemple concrete şi istorii de succes s-a vorbit marţi la cursul de instruire ”Incluziunea socio-educațională a copiilor cu cerințe educaționale speciale, inclusiv cu dizabilități de vârsta timpurie”, desfăşurat la Orhei.

Evenimentul a întrunit zeci de persoane din domeniul educaţiei, asistenţei sociale şi psihopedagogice atât din raionul Orhei, cât şi din raioanele Teleneşti, Criuleni şi Dubăsari.

Victoria Secu, directoarea executivă a FCPS, a relatat pentru Radio Orhei că proiectul a început acum doi ani, timp în care peste 260 de grădiniţe din Moldova au beneficiat de instruire şi suport în vederea incluziunii socio-educaţionale timpurii a copiilor cu dizabilităţi.

În cadrul seminarului, Ina Cazacu, coordonatoare program Educație incluzivă, FCPS, a subliniat importanţa colaborării intersectoriale a diferitor instituţii şi actori sociali, menţionând că incluziunea timpurie permite economisirea surselor financiare care ar trebui cheltuite ulterior, dacă copiii cu cerinţe educaţionale speciale nu sunt ajutaţi la momentul potrivit.

Un reportaj de la eveniment va fi difuzat la Radio Orhei  sâmbătă, 26 mai, iar varianta audio însoţită de o galerie foto va fi plasată pe site.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker