Evenimente

Proprietarul elicopterelor neagă că acestea ar fi asamblate ilegal

Proprietarul depozitului de la Criuleni, în care oamenii legii au depistat câteva elicoptere, neagă că acestea ar fi asamblate ilegal și că ar fi destinate exportului.

Iurie Ceban a declarat pentru NewsMaker.md că de fapt acestea sunt niște machete și că foloseau la construcția unor piese pentru aparate de zbor.

Potrivit sursei citate, Iurie Ceban a declarat că elicopterele sunt niște machete pe care le folosea pentru a găsi „soluții tehnice”. „Astfel, identificam soluții tehnice pentru aparate de zbor, care ulterior trebuie verificate în practică, pentru a înțelege dacă este corectă ideea”, explică Ceban.

Proprietarul depozitului susține că astfel obține patente pentru piesele verificate din care câștigă. Potrivit spuselor lui Ceban, acesta muncește asupra modelelor alături de fiul său și câteva persoane apropiate. Mai mult, fiul său ar fi fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore, iar el ar fi rămas în libertate așa cum nu era la fața locului în timpul perchezițiilor.

„Procuratura susține că acolo erau 10 elicoptere. Acolo nu sunt atâtea machete. În altă ordine de idei, ca să vinzi atâtea elicoptere e nevoie de o sumedenie de acte permisive și certificate. Iar acasă la mine pot construi modele la tot ce doresc. În așa caz nu încalc legislația”, a adăugat Ceban.

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close