Evenimente

Guvernul lansează proiectul „Prima Casă”

Premierul Pavel Filip a anunțat despre lansarea conceptului „Prima Casă”.

„O familie tânără poate lua un credit de până la 900.000 de lei sau costul maximal este de 1 milion de lei.  Astfel 10% este contribuția tânărului, 90%- creditul de la bancă. Locuința se gajează 50% de către bancă și 50% de către stat. Creditul se oferă pentru 25 de ani”, a declarat Filip, citat de unimedia.md

Sursa citată amintește că un program similar a fost inițiat și de primarul Dorin Chirtoacă în 2010-2011. Programul „Prima Casă” promitea apartamente ieftine, construite în baza unor credite avantajoase şi date la timp în exploatare.

În 2014 Ziarul de Gardă scria că programul „Prima Casă” a început cu implicarea a două instituţii financiare din ţară, “Banca Comercială Română” (BCR) şi “Moldova-Agroindbank”. Conform informaţiilor prezentate de către Primăria mun. Chişinău, prin programul municipal ipotecar „Prima Casă” au fost eliberate în perioada 2011 — 2013 de către băncile comerciale 182 de credite, dintre care: 151 de către BCR în perioada aprilie 2011 – iulie 2012 şi 31 de către BC „Moldova-Agroindbank” din august, 2011 şi până în februarie, 2014.

În luna iulie 2012, BCR şi-a sistat însă activitatea în cadrul programului fără a-şi anunţa motivele, singura bancă disponibilă acum pentru oferirea unor credite fiind “Moldova-Agroindbank”.

Sursa foto: unimedia.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker