Social

Dodon despre inundații: Ne-a mers că lovitura de bază au luat-o vecinii

Riscul de inundații pe Nistru și Prut a scăzut, anunță președintele Igor Dodon. Potrivit șefului statului, „situația s-a stabilizat”.

Nouă ne-a mers că lovitura de bază, cu regret, au luat-o vecinii”, a comentat președintele. 

În urma ploilor din nord și Ucraina, am avut riscuri de viituri și inundații pe Nistru și Prut. Situația s-a stabilizat. La Otaci sunt 4,5 metri adâncime și nivelul apei nu a crescut, la Prut, la Lipcani – la fel. La Costești Stânca, la baraj, 93 de metri – o scădere cu 11 cm. Se menține situația de risc la Ștefan Vodă și în lunca de la Cahul. Nu avem case dărâmate. Se face evaluarea terenurilor, pe Nistru – 642 de ha și pe Prut – 84 de ha de terenuri agricole  au fost inundate”, a anunțat Dodon

„În regim de urgență, am discutat cu prim-ministrul că trebuie să evaluăm și să prevedem bani în buget pentru asta. Nouă ne-a mers că, cu regret, lovitura de bază au luat-o vecinii, dacă era ca în Ucraina pagubele erau să fie mult mai mari”, a comentat președintele.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker