Social

Ala Nemerenco: Niciun Guvern în lume nu a avut un așa comportament

Ala Nemerenco, a vorbit despre „mesaje psihopate sau cum afectează levănțica creierii unora”. Reacția vine și după ce Chicu a taxat dur moldovenii care au mers în lanurile de levanțică, spunând că „când vor ajunge în stare gravă la spital, să arate aceste poze medicilor”.

În mesajul său, fosta șefă de la Sănătate a menționat că Republica Moldova este unicul stat din lume în care autoritățile luptă cu COVID-ul într-o manieră unică. 

De fapt, nu cu COVID-ul. Au fost identificați mulți alți dușmani, colaterali, împotriva cărora se luptă înverșunat. COVID-ul stă și râde sub nas. La început a fost diaspora care se întorcea acasă. Vă aduceți aminte câte epitete au zburat în adresa lor – iresponsabili, needucați. Urmând exemplul guvernanților mulți în societate au preluat modelul, în sate în special, stigma fiind des întâlnită, iar cei infectați – blamați și izolați”, a declarat Nemerenco.

Da, da, să nu zicem în caz dacă murim că ei nu ne-au preîntimpinat. Ne-au spus onest așa cum le stă bine unor guvernanți – o să muriți mulți. După au urmat medicii care deși nu au fost echipați cum trebuie, au fost învinuiți că umblă brămburei în acel scurt răgaz dintre ture pentru a găsi virusul pe nu știu unde și a se infecta cu orice preț. De parcă în spital nu îl aveau îndeajuns. După a fost învinuită societatea și unii în special. Că critică guvernul, că critică ministra fără de mască, și că sunt toți niște secături.

După – au trecut iar la diasporă. Că stau pe spatele țării, că nu plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale. Și încălcând flagrant constituția, nu le-au mai dat voie sa intre în țară fără poliță de asigurare. Stimabililor, nu doriți să publicați suma acumulată în Fondul AOAM de la această categorie în aceste 2 luni? Sunt sigură că ați strâns o nimica toată – numai fum din tunurile voastre care au dezbinat oamenii – polemici au fost prea multe la acel subiect care nu costa o ceapă degerată”, a enumerat ex-ministra Sănătății.

Nemerenco a mai vorbit și despre scandalul diplomatic generat de afirmațiile lui Chicu : „după, s-a decis că e prea măruntă lupta și au trecut și pe la europarlamentari de le-au găsit și lor pete – istoria cu datul din deget lui Siegfried Mureșan și scandalul diplomatic generat o cunoaștem toți”.

Spre final, Ala Nemerenco , nu a ezitat să atingă și subiectul lanului de lăvănțică.

„Acum a mai fost identificat un dușman: levănțica. Niciun Guvern în lume nu a avut un așa comportament. Toți au transmis mesaje calde, prietenoase, încurajatoare cetățenilor săi, care au mobilizat și consolidat societatea în jurul lor. Și numai noi am avut parte de o așa comunicare și o așa guvernare”.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close