Sesizează o problemăSocial

Banderola reflectorizantă – o necesitate care ar trebui impusă pietonilor

Circul adesea cu mașina dimineața foarte devreme și seara târziu. Majoritatea pietonilor, mai ales pe timp nefavorabil, poartă haine de culoare închisă, care în întuneric, pe ploaie, pe ceaţă îi fac invizibili pentru șoferi. 

Mai ales când merg pe drumuri fără trotuare, prin câmp sau prin locuri fără iluminare stradală, este imposibil să-i vezi din timp, să înţelegi dacă au cumva intenţia să traverseze sau nu, la ce distanţă de carosabil se află etc. Aceeaşi problemă e şi cu majoritatea bicicliştilor, căruţaşilor. 

În republică avem destule fabrici de confecții, ar fi o idee foarte bună să lanseze pe piață niște banderole reflectorizante, care să fie prinse la braț, lipite pe ghiozdan, geantă, pe căciulă, pe cracii pantalonilor, pe mânecă și să-i facă văzuți pe fiecare. Şi pietonii în siguranţă, şi conducătorii auto cu mai puţini nervi la volan.

Desigur, ar fi necesară şi o amplă campanie de informare, ca populaţia să le accepte ca pe un atribut absolut necesar. 

Vladimir Slănină, Şoldăneşti

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker