Evenimente

Liceenii au intrat în febra bacalaureaului

Marți a demarat sesiunea examenelor de bacalaureat, cu multe emoții pentru elevi, părinți și pedagogi.

 

Teleneşti. La examenul la limba maternă română, la centrul de bacalaureat aflat în incinta Gimnaziului ”Mihai Eminescu” din Telenești s-au prezentat venit 87 din cei 89 de candidați de la cele trei licee din raion. În total la sesiunea de bacalaureat din anul curent, în raionul Teleneşti, s-au înscris 101 candidați, invclusiv restanțierii la examenul de matematică din anul trecut.

De la primul examen, contrar previziunilor, tinerii au ieșit emoționați, dar veseli:

”Nu ne-au speriat camerele de luat vederi. Examenul nu s-a deosebit mult de testările pe care le-am trecut pe parcursul ultimilor luni de studii”,  ne–a spus Iulian, unul dintre candidaţi.

”Una din întrebări cerea şi un pic de ingeniozitate. Am meditat şi cred că am dat un răspuns corect”, a spus Dumitru, un alt candidat.                         

Între candidații care au ieșit printre primii de la examen i-am surprins pe Cristian Ursu, Dumitru Popuiac și Vasile  Drăgan de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din centrul raional și Ludmila Aramă de la Liceul Teoretic ”Adrian Păunescu” din  Căzănești. Tineri ne-au spus că ştiu deja ce facultăţi vor urma: Cristian a ales businessul, Dumitru – ingineria IT, iar Vasile – jurnalismul.

Ludmila ne-a declarat că decizia definitivă o va lua după ce va susţine BAC-ul.

În imagine:  Între pegagogii care au ținut pumnii strânși pentru discipolii lor erau şi doamnele Elena Bradu și Viorica Apalaghie de la LT ”Adrian Păunescu” din Căzăneşti.  ”A fost o explozie de emoții, dar sperăm că toți elevii noștri au susținut cu brio examenul”, ne-au spus dumnealor.

 

Rezina. Potrivit dnei Lilia Lazari, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației nr. 193 din 05.04.2017 „Cu privire la instituirea Centrelor de Bacalaureat, sesiunea 2017″, pentru acest an în raion au fost instituite două centre de BAC: unul va activa în incinta liceului teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și va aronda L/t „Olimp” din oraş; iar al doilea – în incinta liceului teoretic „Olimp” și va aronda L/t „Ioan Sârbu” din Ignăței.

„Pentru actuala sesiune de BAC, în raionul Rezina s-au înscris 156 de candidați, inclusiv 53 de restanțieri din anii precedenți”, ne-a informat Lilia Lazari. „Comparativ cu sesiunea de BAC din 2016, în acest an s-a înregistrat o descreștere cu 13 candidați. În schimb ne bucură faptul, că pentru BAC-ul 2018 se prevede o creștere cu 46 de candidați faţă de actuala sesiune. Și aceasta fără a lua în calcul candidații restanțieri. Apropo, numărul acestora s-a diminuat cu 20 de persoane faţă de a. 2015”, a spus șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina.

Pe 6 iunie, s-au desfăşurat examenele la limba maternă sau cea de instruire.

 

 

Ion Cernei, Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker