ȘtiriTelenești

IP Telenești desfășoară activități de prevenire a răspândirii infecției COVID-19

Angajații Secției Securitate Publică, în perioada 13-20 iunie c., au fost depistat în cadrul raziilor desfășurate în raion 22 de încălcări a  prevederilor Hotărârii nr.15 din 12 iunie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care interzice aflarea până la 30 iunie a persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agreement,în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane .

De asemenea, aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă a persoanelor în vârstă de peste 63 de ani. 

Torodată, autovehiculele de serviciu, dotate cu dispozitive speciale, difuzează mesaje sonore, prin care fiecare cetățean este îndemnat să respecte măsurile de protecție personală. Adică
să evite aglomerațiile, să păstreze distanța socială de cel puțin un 1metru, să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să se spele pe mâini cu apă și săpun cât mai des, să poarte mască de protecție în transportul public și în spații închise, să își acopere nasul și gura cu șervețele sau cu pliul cotului când tușesc sau strănută.

Nerespectarea acestor măsuril de sănătate publică poate servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
                          Alexandru Pasat, 

    Inspector principal al SIC a SSP a IP Sângerei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker