ȘtiriTelenești

IP Telenești desfășoară activități de prevenire a răspândirii infecției COVID-19

Angajații Secției Securitate Publică, în perioada 13-20 iunie c., au fost depistat în cadrul raziilor desfășurate în raion 22 de încălcări a  prevederilor Hotărârii nr.15 din 12 iunie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care interzice aflarea până la 30 iunie a persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agreement,în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane .

De asemenea, aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă a persoanelor în vârstă de peste 63 de ani. 

Torodată, autovehiculele de serviciu, dotate cu dispozitive speciale, difuzează mesaje sonore, prin care fiecare cetățean este îndemnat să respecte măsurile de protecție personală. Adică
să evite aglomerațiile, să păstreze distanța socială de cel puțin un 1metru, să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să se spele pe mâini cu apă și săpun cât mai des, să poarte mască de protecție în transportul public și în spații închise, să își acopere nasul și gura cu șervețele sau cu pliul cotului când tușesc sau strănută.

Nerespectarea acestor măsuril de sănătate publică poate servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
                          Alexandru Pasat, 

    Inspector principal al SIC a SSP a IP Sângerei

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close