Evenimente

Premiați pentru perseverență și sârguință

Surpriza extraordinară pentru copiii cu prestații intelectuale deosebite, cu rezultate performante la olimpiadele școlare, raionale și republicane, participanți la activități extracurriculare și concursuri raionale și pentru profesorii acestor copii și managerii instituțiilor de învățământ din raionul Rezina s-a produs. 

La 31 mai aceștea au plecat într-o excursie la Viena și Budapesta (Austria și Ungaria), organizată de administraţia raionului cu susţinerea financiară a SA „Lafarge Ciment” (Moldova), GȚ „Mardare Igor”, SRL „Druță Mariana”, SRL „Covcor”, GȚ „Gârlea Andrei P.”, SRL „Litarcom”, omului de afaceri Fariman Godjaev.

Am purtat cu mândrie şi am demonstrat la budapesta şi viena drapelul Republicii Moldova și cel al raionului Rezina, însemne că venim dintr-o ţară cu o cultură şi civilizaţie avansate.

Călătoria a fost interesantă, încărcată de emoții pozitive.

 Aflându-ne în Budapesta, am fost impresionați de gestul generos al excelenţei sale Oleg Țulea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, care ne-a primit foarte călduros la ambasadă. Dumnealui s-a bucurat văzând copiii și profesorii îmbrăcați în haine naționale.

Domnul ambasador Ţulea ne-a povestit despre activitatea sa, a răspuns la întrebări, inclusiv despre posibilitatea de a face studii universitare în Ungaria. La plecare am făcut o poză împreună alături de drapelul Uniunii Europene, cel al Republicii Moldova și cel al raionului Rezina.

Membrii grupului și-au îmbogățit cunoștințele în domeniul științelor naturii şi geografiei vizitând grădina botanică și cea zoologică din Budapesta.

Viena a lăsat impresii de nedescris asupra tuturor. Am rămas frapați de arhitectura orașului, de sculpturile și monumentele istorice, de muzeele și palatele vizitate.

Deși foarte obosiți de drumul lung, am revenit la baştină cu dorința de a ne împărtăși ideile și de a le realiza la noi acasă.

În numele participanţilor la călătorie aduc sincere mulțumiri organizatorilor și sponsorilor.

Galina Platon, directoarea Liceului Teoretic

„Ioan Sârbu”  din s. Ignăței, raionul Rezina

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker