Cere socoteală pentru banii publici

Cu resursele din Fondul rutier a fost reparat drumul spre cimitir

După corelarea bugetului în conformitate cu transferul din Fondul rutier pentru întreţinerea drumurilor comunale, administraţia comunei Horodişte a procedat operativ la valorificarea resurselor.

 

“Analizând situaţia din localităţile noastre, Consiliul Comunal a decis să utilizeze resursele alocate în anul curent pentru reparaţia drumului spre cimitirul s. Horodişte, care pe timp de ploaie ori zloată devenea aproape impracticabil, – ne-a spus primarul comunei, Dorel Iurcu. – Din cei 175 mii de lei alocaţi comunei Horodişte, 165 de mii au fost direcţionaţi pentru reparaţia în variantă albă a acestui drum, iar 10 mii le-am lăsat pentru lucrările de întreţinere a căilor de acces din teritoriu”, a concretizat primarul, adăugând că tronsonul în cauză deja a şi fost reparat de către SA ”Drumuri-Orhei”, care a câştigat concursul de oferte organizat de primărie.

Potrivit primarului, comuna Horodişte dispune de circa 24 km de străzi şi drumuri comunale. O parte din acestea se află într-o stare relativ satisfăcătoare, dar majoritatea necesită îngrijiri permanente.

“Satele noastre sunt aşezate pe pante, cea mai mare parte a străzilor şi drumurilor de asemenea au un grad sporit de înclinare. Astfel, după fiecare ploaie puternică mai multe sectoare necesită reparaţii. Mai înainte primăria ieşea din situaţie cu ajutorul diferitor sponsori, mai folosea pietrişul dobândit în împrejurimile comunei. Acum utilizarea neoficializată a zăcămintelor naturale locale este interzisă, veniturile primăriei sunt foarte modeste şi abea de acoperă necesităţile de întreţinere a instituţiilor bugetare, iar resursele pe care le primim din Fondul rutier sunt simbolice comparativ cu nevoile noastre reale”, a spus Dorel Iurcu, exprimându-şi speranţa că în viitor autorităţile centrale vor revedea modalitatea de finanţare a lucrărilor de reparaţie şi întreţinere a drumurilor locale.

După cum a precizat sursa citată, procesul de oficializare a drumurilor comunale şi transmiterea lor în proprietatea administraţiilor publice locale de nivelul I încă n-a ajuns la comuna Horodişte.

În imagine: Dorel Iurcu

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia ambasadei.

 

Tudor Iaşcenco

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker