Evenimente

Peresecina a invitat toată lumea la învârtite

Satul Peresecina din raionul Orhei, una din cele mai mari localităţi din republică, a hotărât să iniţieze un festival propriu – “La vatra învârtitelor” – , prima ediţie a căruia s-a desfăşurat de Duminica.

Gospodinele din localitate au venit la festivitate cu o varietate impunătoare de învârtite, iar artiştii din scenă au invitat publicul să încingă învârtite în acompaniamentul alămurilor şi ritmul melodiilor populare. Publicul a fost delectat şi de evoluția orchestrei-model a MAI, exerciţiile demonstrate de carabinierii din trupele speciale CDS „Scorpion”.

La festival a fost adus un impresionant cuptor pe lemne, iar sătencile iscusite au prezentat un master-class la făcut şi copt plăcinte. Foto CR Orhei.

Alături de reprezentanţii administraţiei raionului, la sărbătoare a participat și un grup de consilieri locali din orașul Predeal,  România, conduși de către primarul Liviu Cocoș. Recent administraţiile s. Peresecina şi comunei Predeal au semnat un acord de înfrăţire.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker