Politic

Platforma DA acuză guvernarea de presiuni şi cheamă la proteste

Platforma Demnitate şi Adevăr a mediatizat o declaraţie în care constată cu maximă îngrijorare că actualul regim face presiuni fără precedent, incompatibile cu principiile democratice, asupra membrilor şi susţinătorilor partidului, care au ajuns să fie intimidați, urmăriți, hărţuiţi de autorităţi inclusiv cu diverse controale şi percheziţii demonstrative, cerându-li-se deschis să părăsească formațiunea.

Cei care au afaceri, sunt supuşi controalelor necontenite din partea reprezentanţilor Fiscului, ai Poliţiei Economice, ai Vamei, ANSA, pompierilor etc., unii suportând percheziţii nejustificate, alţii fiind chemaţi la preşedinţii de raioane pentru a fi avertizaţi să înceteze activitatea politică în cadrul Platformei DA. Mulţi membri ai partidului sunt sunaţi de câteva ori pe săptămână de colaboratori ai Comisariatelor de poliţie şi  întrebaţi dacă merg la proteste, câţi anume şi cu ce transport.

Potrivit sursei citate, Republica Moldova se află în pragul instaurării unui regim dictatorial, iar dezideratul pro-european al guvernării nu este decât un paravan, în spatele căruia se ascunde un regim de tip mafiot. Deşi guvernarea pretinde că ar implementa Acordul de Asociere cu UE, în realitate aceasta proliferează intimidarea oponenţilor şi aplicarea represiunilor politice, uzând de practici din arsenalul celor mai mari tirani ai istoriei. 

Autorii declaraţie îţi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că Plahotniuc și camarila sa pun la cale un atac murdar asupra liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase chiar în preajma protestului din 11 iunie din fața Parlamentului, organizat de către societatea civilă şi cer ca instituțiile coercitive ale statului să oprească imediat anchetarea, intimidarea și hărțuirea participanţiilor la protestele care au avut loc la Chişinău în anii 2016-2017 împotriva actualului regim. Foto: unimedia.

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr reiterează apelul către membrii și simpatizanții săi să participe activ la protestul organizat de societatea civilă în data de 11 iunie în scuarul Parlamentului pentru a contracara tentativa oligarhiei de a promova schimbarea sistemului electoral pentru a se menține la puterea uzurpată şi solicită moldovenilor din diaspora să organizeze acțiuni de protest în fața misiunilor diplomatice ale Moldovei, a unor instituții europene pentru a-și demonstra solidaritatea și sprijinul pentru cei de Acasă.

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker