Cere socoteală pentru banii publici

Patru raioane au preluat în gestiune drumuri de importanță locală

În premieră pentru R.Moldova, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a transmis în gestiune raioanelor Rezina, Teleneşti, Edineț și Florești primii 476 km de drumuri locale, relatează serviciul de presă al ministerului.

Procedura a fost demarată în contextul implementării prevederilor Legii Fondului rutier și Legii privind finanțele publice locale, modificate recent prin Legea nr. 24 din 10.03.2017, care regle-mentează transmiterea drumurilor locale la balanța autorităților publice locale de nivelul II şi I, cu finanțare din Fondul rutier. 

În conformitate cu Ordinul ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, procesul de transmitere a drumurilor locale urmează să finalizeze în august 2017. Până atunci, toate consiliile raionale și municipale din republică vor prelua în gestiune totală circa 3500 km de drumuri locale.

Pentru efectuarea lucrărilor de întreținere și reparație a drumurilor locale transmise, din Fondul rutier vor fi repartizaţi în acest an circa 350 mln de lei.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a demarat această reformă în scopul excluderii factorului politic din procesul de repartizare a mijloacelor financiare din fondul rutier și eficientizării întreținerii și reparației drumurilor de importanță locală prin descentralizare, se precizează în comunicat.

În imagine: O parte însemnată din drumurile transmise în gestiune raionului Rezina necesită reparaţii urgente.

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia ambasadei.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker