Scrie știrea ta

17 ani de închisoare pentru o împuşcătură în stare de ebrietate

Un tânăr din raionul Telenești l-a împuşcat mortal pe un consătean în vârstă de 28 de ani. Pentru această faptă dânsul a fost  condamnat la 17 ani de închisoare.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna iulie 2019, după ce părinții victimei au fost telefonați de către fiul lor, care le-a comunicat despre cele întâmplate. Părinţii au sesizat organele de drept, victima fiind transportată la spitalul raional Teleneşti cu leziuni grave, unde s-a stins din viaţă în aceeaşi zi.

Inculpatul a fost acuzat că, deplasându-se la domiciliul consăteanului în stare de ebrietate alcoolică, din motive de răzbunare, a intrat în locuința acestuia, unde intenționat l-a împușcat în abdomen cu o armă de vânătoare. 

Fiind audiați mai mulți martori, aceștia au declarat că victima și inculpatul erau în relații de dușmănie. Inculpatul și-a recunoscut parțial vina în comiterea faptei incriminate, explicând că l-a lipsit de viață din imprudență. Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată.  

Judecătoria Orhei (sediul Telenești) l-a recunoscut pe bărbatul în vârstă de 29 de ani vinovat și, în baza art.145 alin.(2) lit. a) din Codul penal, i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani.

Totodată, inculpatul a fost obligat să achite în beneficiul părții civile suma totală de 350 000 lei, dar şi 14 000 lei cu titlu de cheltuieli pentru asistență juridică, cât și alţi 13 680 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de atac.

Vasile Ciubotaru, procuror – șef al Procuraturii raionului Telenești 

                                                             

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close