Scrie știrea ta

17 ani de închisoare pentru o împuşcătură în stare de ebrietate

Un tânăr din raionul Telenești l-a împuşcat mortal pe un consătean în vârstă de 28 de ani. Pentru această faptă dânsul a fost  condamnat la 17 ani de închisoare.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna iulie 2019, după ce părinții victimei au fost telefonați de către fiul lor, care le-a comunicat despre cele întâmplate. Părinţii au sesizat organele de drept, victima fiind transportată la spitalul raional Teleneşti cu leziuni grave, unde s-a stins din viaţă în aceeaşi zi.

Inculpatul a fost acuzat că, deplasându-se la domiciliul consăteanului în stare de ebrietate alcoolică, din motive de răzbunare, a intrat în locuința acestuia, unde intenționat l-a împușcat în abdomen cu o armă de vânătoare. 

Fiind audiați mai mulți martori, aceștia au declarat că victima și inculpatul erau în relații de dușmănie. Inculpatul și-a recunoscut parțial vina în comiterea faptei incriminate, explicând că l-a lipsit de viață din imprudență. Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată.  

Judecătoria Orhei (sediul Telenești) l-a recunoscut pe bărbatul în vârstă de 29 de ani vinovat și, în baza art.145 alin.(2) lit. a) din Codul penal, i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani.

Totodată, inculpatul a fost obligat să achite în beneficiul părții civile suma totală de 350 000 lei, dar şi 14 000 lei cu titlu de cheltuieli pentru asistență juridică, cât și alţi 13 680 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de atac.

Vasile Ciubotaru, procuror – șef al Procuraturii raionului Telenești 

                                                             

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker