RezinaȘtiri

Valeriu Ciorici: Motivul real al amânării sesiunii „Covidul” din Consiliul raional

Şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Rezina preconizată pentru ziua de 26 iunie c. a fost amânată deşi erau prezenţi 26 din cei 27 de consilieri aleşi. Propunerea de amânare a venit din partea  ex-fracţiunii Partidului Democrat , care mai întâi a anunţat că toţi cei 6 consilieri aleşi pe lista PDM au  aderat la noul partid Pro Moldova şi fracţiunea lor în continuare va purta denumirea acestei formaţiuni.  

Motivul invocat de autorii propunerii a fost  că o atare întrunire la care participă câteva zeci de oameni vine în contradicţie cu dispoziţiile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care starea de urgenţă în republică a fost prelungită până la 15 iulie. Replica unei consiliere că sesiunea CR Rezina nu se deosebeşte cu nimic de sesiunile Parlamentului şi odată ce toţi cei prezenţi sunt echipaţi în mod corespunzător şi respectă interdicţiile stabilite de organele de resort nu a fost luată în seamă.

         Potrivit legislaţiei în vigoare, după cum a menţionat secretarul Consiliului Vasile Gobjilă, decizia de amânare a sesiunii poate fi adoptată de preşedintele raionului sau la cererea unei treimi din componenţa forului. Preşedintele raionului Valeriu Ciorici a solicitat o pauză pentru consultări, inclusiv cu liderii fracţiunilor.

După pauză Valeriu Ciorici a anunţat că amână sesiunea „Covidul” din Consiliul raional, menţionând că despre noua dată de convocare a sesiunii consilierii vor fi anunţaţi suplimentar. Înainte de a anunţa decizia, Valeriu Ciorici a remarcat că motivul real invocat de noua fracţiune Pro Moldova ar fi nu starea de urgenţă din republică, ci „Covidul din Consiliul raional Rezina”, faptul că o parte din aleşii poporului şi funcţionarii din structurile subordonate administraţiei raionului „nu vor să audă” numele celor care în anii trecuţi au săvârşit abuzuri şi ilegalităţi de milioane de lei, despre ce urma să se vorbească în cadrul examinării rapoartelor de activitate în a. 2019 ale şefilor Direcţiei învăţământ, Tineret şi Sport, Secţiei Cultură, Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi Direcţiei Finanţe.

Reprezentanţii acestor structuri într-un fel au confirmat spusele preşedintelui prin aplauzele cu care au însoţit ştirea despre formarea noii fracţiuni şi intervenţia ei în lucrările sesiunii.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close