RezinaȘtiri

Valeriu Ciorici: Motivul real al amânării sesiunii „Covidul” din Consiliul raional

Şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Rezina preconizată pentru ziua de 26 iunie c. a fost amânată deşi erau prezenţi 26 din cei 27 de consilieri aleşi. Propunerea de amânare a venit din partea  ex-fracţiunii Partidului Democrat , care mai întâi a anunţat că toţi cei 6 consilieri aleşi pe lista PDM au  aderat la noul partid Pro Moldova şi fracţiunea lor în continuare va purta denumirea acestei formaţiuni.  

Motivul invocat de autorii propunerii a fost  că o atare întrunire la care participă câteva zeci de oameni vine în contradicţie cu dispoziţiile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care starea de urgenţă în republică a fost prelungită până la 15 iulie. Replica unei consiliere că sesiunea CR Rezina nu se deosebeşte cu nimic de sesiunile Parlamentului şi odată ce toţi cei prezenţi sunt echipaţi în mod corespunzător şi respectă interdicţiile stabilite de organele de resort nu a fost luată în seamă.

         Potrivit legislaţiei în vigoare, după cum a menţionat secretarul Consiliului Vasile Gobjilă, decizia de amânare a sesiunii poate fi adoptată de preşedintele raionului sau la cererea unei treimi din componenţa forului. Preşedintele raionului Valeriu Ciorici a solicitat o pauză pentru consultări, inclusiv cu liderii fracţiunilor.

După pauză Valeriu Ciorici a anunţat că amână sesiunea „Covidul” din Consiliul raional, menţionând că despre noua dată de convocare a sesiunii consilierii vor fi anunţaţi suplimentar. Înainte de a anunţa decizia, Valeriu Ciorici a remarcat că motivul real invocat de noua fracţiune Pro Moldova ar fi nu starea de urgenţă din republică, ci „Covidul din Consiliul raional Rezina”, faptul că o parte din aleşii poporului şi funcţionarii din structurile subordonate administraţiei raionului „nu vor să audă” numele celor care în anii trecuţi au săvârşit abuzuri şi ilegalităţi de milioane de lei, despre ce urma să se vorbească în cadrul examinării rapoartelor de activitate în a. 2019 ale şefilor Direcţiei învăţământ, Tineret şi Sport, Secţiei Cultură, Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi Direcţiei Finanţe.

Reprezentanţii acestor structuri într-un fel au confirmat spusele preşedintelui prin aplauzele cu care au însoţit ştirea despre formarea noii fracţiuni şi intervenţia ei în lucrările sesiunii.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker