Evenimente

Consiliul de Presă din Moldova a organizat un club de discuții la Orhei

Obligațiile deontologice ale jurnaliștilor, bunele practici și exemple de abatere de la Codul Deontologic al jurnalistului au fost prezentate la Orhei, în cadrul unui club de discuții organizat de Consiliul de Presă din Moldova.

 

După cum relatează radioorhei.info, evenimentul, desfășurat în incinta Bibliotecii Publice ”Alexandru Donici”, face parte dintr-o campanie mai amplă a Consiliului de Presă. Președinta instituției, Viorica Zaharia a vorbit despre principiile de activitate ale Consiliului, care este o structură de autoreglementare a jurnaliștilor.

Potrivit Vioricăi Zaharia existența unei instituții de autoreglementare este importantă, în caz contrar funcțiile acesteia ar putea fi preluate de o structură creată de stat. Consiliul de Presă examinează plângerile persoanelor care se consideră lezate în urma difuzării/publicării unor materiale jurnalistice și emite decizii cu titlu de recomandare pentru jurnaliști și instituții media.

În cadrul clubului de discuții, la care au participat angajații Bibliotecii ”A.Donici”, Centrului de Tineret din Orhei, Consiliului Raional, jurnaliștii Radio Orhei etc., Viorica Zaharia a menționat și faptul că jurnaliștii activează în interesul public, iar funcționarii trebuie să le ofere informațiile solicitate.

În finalul întrunirii, președinta Consiliului de Presă a încurajat oamenii să se adreseze către această instituție, în special atunci când observă cazuri de discriminare în materialele jurnalistice.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker