Evenimente

FOTO// „Din Zestrea Neamului”. De data aceasta – online

Expoziția-concurs raională „Din Zestrea Neamului” se desfăşoară săptămâna curentă online, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular, relatează consiliul.rezina.md. 

Organizată de Secţia Cultură Rezina, expoziţia are drept scop revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului cultural material și muzical-folcloric moldovenesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, propagarea culturii tradiţionale moldoveneşti, dar şi scoaterea din anonimat a celor mai valoroși meșteri populari, celor care promovează și cultivă îndeletnicirile strămoșilor noștri în domeniul țesutului covoarelor, croșetatului, împletitului, cioplitului etc.

Evenimentul se desfășoară online prin vernisarea unor expoziții de lucrări de artizanat (covoare, prosoape, păretare ș. a.), redată prin poze, înregistrări video cu participarea artiştilor amatori din localitate, a meșterilor populari. Potrivit regulamentului, la concurs pot particpa instituțiile de cultură din teritoriul raionului Rezina (case de cultură, biblioteci publice), iar expozițiile pot fi organizate în incinta instituției de cultură, în muzeul din localitate sau în Casa Mare a unei gospodării.

Învingătorii vor fi desemnați de către un juriu, în baza următoarelor criterii: respectarea prevederilor regulamentului; autenticitatea, originalitatea expozițiilor de artizanat; măestria interpretativă a formațiilor folclorice (video); ținuta scenică; portul popular.

Toți participanții vor fi menționați cu premii bănești și diplome.

Reporter “C”

Din Zestrea Neamului”. De data aceasta - online
Expoziția-concurs raională "Din Zestrea Neamului" se desfăşoară săptămâna curentă online
Evenimentul se desfășoară online prin vernisarea unor expoziții de lucrări de artizanat (covoare, prosoape, păretare ș. a.)
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker