Evenimente

O stradă și căminul de cultură din Biești poartă numele Stelei Popescu

Conform deciziei Consiliului Comunal Biești, o stradă și căminul de cultură din localitate vor purta numele Stelei Popescu, renumită actriță de teatru și film din România, originară din acest sat, iubită şi apreciată inclusiv în R.Moldova, care a trecut la cele veșnice la finele lui 2017.

”Astfel am decis întoarcerea la baștină a renumitei noastre pământence, care și-a dorit mult să viziteze satul natal, dar așa și nu a mai reușit. Decizia a fost luată unanim de către consilieri”, ne-a relatat primarul Ion Vlas.

Pe strada Stela Popescu se află și căminul de cultură, construit chiar pe locul unde s-a aflat casa lui Vasile și a Valentinei Popescu, părinții actriţei. 

În anul trecut, prin decizia aceleiași autorități, o stradă din Biești a fost numită ”Inginer Andrei Godorogea”, în memoria unuia din militanții de vază pentru cauza națională de acum 100 de ani, ucis mișelește împreună cu juristul Simion Murafa în august 1917 de către soldați ruși bolșevizați, care se întorceau de pe frontul românesc. 

  Despre viaţa sa, dar şi despre soarta părinţilor vitregiţi de regimul sovietic, dorul de baştină Stela Popescu a povestit într-un vast interviu acordat CUVÂNTUL-ui la rubrica „30 de întrebări de-acasă” (http://www.cuvintul.md/article/Stela-Popescu-Vreau-sa-fac-teatru-pana-in-ultima-zi-a-vietii-mele/).

 Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker