Social

Procuratura consider prea blândă pedeapsa aplicată bărbatului din Verejeni

Judecătoria Orhei sediul Telenești l-a condamnat la un an de închisoare pe Vasile Cazacu din Verejeni pentru neglijență în păstrarea armei de vânătoare și a munițiilor, în urma cărui fapt fiul său a împuşcat un băiat de șapte ani. 

După cum a declarat Vasile Cibotaru, procurorul raionului Telenești, decizia instanței va fi atacată la Curtea de Apel pentru că, în opinia acuzării, pedeapsa ar fi prea blândă:

”Noi solicităm doi ani privațiune de libertate pentru inculpat reieșind din gravitatea faptei. În ce privește fiul de 14 ani al inculpatului, care din această armă a împuşcat un băiat de 7 ani, au fost efectuate mai multe expertize: psihiatrice, psihologice, etc. Urmează să se afle ce s-a făcut cu hainele victimei, tubul cartușului, să aibă loc mai multe investigații pentru a elucida toate circumstanțele tragediei”, a menționat procurorul de Telenești. 

Amintim că tragedia s-a întâmplat acum două luni, când un adolescent de 14 ani a tras cu arma în vecinul său de 7 ani, venit la ei în casă. A doua zi corpul neînsuflețit al băiatului a fost depistat în fântâna din apropierea casei. Versiunea că băiatul stăpânului l-ar fi dus la fântână să-l spele de sânge și l-ar fi scăpat accidental în fântână li s-a părut neverosimilă oamenilor legii, care au obținut prin decizia Curții de Apel ca stăpânul casei, posesor de armă, să fie ținut în arest pe durata anchetei, dar și să fie efectuate mai multe expertize.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker