Evenimente

Instrumente muzicale pentru copiii din Şoldăneşti donate de prietenii francezi

Membrii Asociației „Les moldaviens” din Franţa din nou au venit cu daruri pentru locuitorii raionului Şoldăneşti. De această dată, ei au hotărât să-i bucure pe copiii care studiază muzica. Donația, în sumă de peste două mii de euro, constă dintr-o mulțime de instrumente de care discipolii școlilor de muzică din raion aveau nevoie. Prima care le-a încercat a fost preşedinta raionului.

Viori, chitare și multe alte instrumente muzicale au fost expuse, în incinta Consiliului Raional, spre admirația tinerilor artiști din Șoldănești. Printre instrumentele dăruite este și un acordeon. Copiii au recunoscut că prima dată văd un asemenea instrument nou. Acordeonul lor era demult vechi și uzat. Prima care l-a încercat a fost chiar președinta raionului, Svetlana Rotundu, care de formaţie este profesoară de muzică. Dânsa a probat şi alte instrumente, inclusiv toba.   Svetlana Rotundu i-a emoționat pe oaspeții din Franța cu o melodie franceză.

Potrivit Svetlanei Rotundu, cadoul oferit de membrii Asociației „Les moldaviens” vine după ce acum un an francezii au făcut o donație Centrului Medicilor de Familie din satul Climăuţii-de-Jos.

La finalul întâlnirii, părţile au semnat un acord de donație prin care Consiliul Raional se obligă să utilizeze bunurile conform destinației.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker