Politic

Comisia de la Veneţia nu este de acord cu modificarea sistemului electoral în Republica Moldova

Experții pentru drepturile omului din cadrul Comisiei de la Veneția au concluzionat că planul Republicii Moldova de schimbare a sistemului electoral pentru alegerile parlamentare, din vot pe liste în vot uninominal, este „inoportun”, potrivit unui document prezentat pe site-ul agenţiei Reuters.

Experţii europeni con-sideră că există riscul ca noul sistem electoral propus să fie susceptibil la o influenţă nejustificată din partea intereselor politice sau de afaceri în Republica Moldova.

„Comisia Electorală Centrală ar putea fi supusă influenţei politice atunci când va implementa reforma propusă. Având în vedere aceste preocupări, consultarea limitată şi consensul necesar pentru reformarea sistemului electoral, o astfel de schimbare fundamentală în actualul context politic din Moldova este nepotrivită”, scrie în documentul consultat de Reuters.

Speaker-ul Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat dezacordul privind concluziile experților europeni, însă a menționat că unele dintre concluziile tehnice vor fi luate în considerare de coaliția de guvernământ, relatează unimedia.md.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker