Politic

Comisia de la Veneţia nu este de acord cu modificarea sistemului electoral în Republica Moldova

Experții pentru drepturile omului din cadrul Comisiei de la Veneția au concluzionat că planul Republicii Moldova de schimbare a sistemului electoral pentru alegerile parlamentare, din vot pe liste în vot uninominal, este „inoportun”, potrivit unui document prezentat pe site-ul agenţiei Reuters.

Experţii europeni con-sideră că există riscul ca noul sistem electoral propus să fie susceptibil la o influenţă nejustificată din partea intereselor politice sau de afaceri în Republica Moldova.

„Comisia Electorală Centrală ar putea fi supusă influenţei politice atunci când va implementa reforma propusă. Având în vedere aceste preocupări, consultarea limitată şi consensul necesar pentru reformarea sistemului electoral, o astfel de schimbare fundamentală în actualul context politic din Moldova este nepotrivită”, scrie în documentul consultat de Reuters.

Speaker-ul Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat dezacordul privind concluziile experților europeni, însă a menționat că unele dintre concluziile tehnice vor fi luate în considerare de coaliția de guvernământ, relatează unimedia.md.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker