Evenimente

CEC va solicita verificarea surselor de finanțare a partidului condus de primarul de Orhei

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoar-tele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2016. Potrivit unui comunicat al instituției, aceasta a atenționat mai multe partide privind respectarea termenelor de prezentare a rapoartelor, a inițiat proceduri contravenționale pentru neprezentarea acestora și va solicita fiscului să verifice proveniența donațiilor ce depăşesc suma de 75 mii lei, virate  mai multor formaţiuni politice, relatează radioorhei.info.

Este vorba de Partidul Liberal, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Totodată, Comisia va solicita Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratului General al Poliției) să examineze dacă activitatea Partidului Politic Șor este sau nu finanțată indirect sau susținută material sub orice formă directă și/sau indirectă de organizații necomerciale, de binefacere, persoane anonime sau în numele unor terți și dacă utilizează fonduri nedeclarate.

Amintim că în alegerile prezidențiale din toamna trecută, candidata partidului Șor, Inna Popenco, a fost exclusă din cursa electorală pentru utilizarea de mijloace nedeclarate, mai exact pentru împărţirea cardurilor care oferă vârstnicilor dreptul de a face cumpărături la prețuri mai mici, într-un anumit magazin.

Primarul de Orhei, Ilan Șor a ajuns în fruntea partidului cu doar câteva zile înainte de a fi arestat, acum un an. Formațiunea și-a schimbat și denumirea din MSPR Ravnopravie, pe listele căreea Șor a candidat pentru funcția de primar, acum doi ani, în partidul care îi poartă numele.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close