Evenimente

Noi obligaţiuni şi interdicţii pentru locatarii blocurilor multietajate

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiei a elaborat şi a expus pentru consultări publice  un nou Regulament privind prestarea serviciilor comunale şi necomunale, exploatarea şi administrarea fondului locativ.

Potrivit proiectului, locatarii care au reconstruit apartamentele fără actele respective vor fi obligaţi să le aducă în starea iniţială.

Regulamentul prevede că locatarilor li se va permite să efectueze din contul lor reparaţii urgente ale spaţiilor nelocuibile din blocuri. În asemenea cazuri proprietarii locuinţelor vor putea încheia contracte cu  administraţia blocului locativ pentru restituirea ulterioară a cheltuielilor suportate.

Reconstrucţia neautorizată a apartamentelor în blocurile multietajate pune în pericol   securitatea tuturor locatarilor. Sursa foto: bzi.ro.

Se interzice instalarea unor secţii suplimentare la bateriile pentru încălzire, orice modificări ale construcţiilor tehnice şi inginereşti prevăzute în proiectul iniţial, blocarea sau restricţionarea intrărilor în subsoluri, pe acoperiş, coridoa-rele generale sau cele de rezervă, întreţinerea în spaţiile publice a animalelor, păsărilor, insectelor.

Antenele parabolice, colectoarele solare vor putea fi instalate doar cu acordul locatarilor din blocul respectiv. Nu se va permite plantarea pomilor şi tufarilor în zonele cu reţele inginereşti, îngrădirea şi utilizarea în scopuri personale a terenurilor adiacente blocurilor locative.

O altă interdicţie vizează parcarea automobilelor în curtea blocului, în afară de spaţiile special amenajate.

Pentru pierderile de apă în reţelele din interiorul blocului vor plăti cei care deservesc aceste reţele, iar pentru cele din  reţelele din afara blocurilor – prestatorii de servicii comunale.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker