Evenimente

Modificări rutiere în stânga Nistrului

Şoferii care vor circula în stânga Nistrului trebuie să ţină cont de mai multe modificări care au intrat în vigoare din ziua de 6 iunie, în Codul rutier din regiunea transnistreană. Presa din regiune menţionează că printre modificări se conţine obligativitatea prezentării permisului de conducere la cererea inspectorilor rutieri, această acţiune stârnind mai multe conflicte anterior, transmite IPN.

 

O serie de modificări vizează şi semnele rutiere. Astfel, apar semnele „Săgeata verde” şi „Oprire interzisă”. În intersecţia cu semnul „Săgeata verde”, de exemplu, la semnul interzis de la semafor, şoferii vor trebui să cedeze trecerea altor unităţi de transport dacă nu au intenţia să vireze. În cazul în care nu creează interferenţe în traficul rutier, aceştia pot să-şi continue deplasarea fără a opri la intersecţie.

Semnul rutier „Oprire interzisă” amplasat în apropierea unităţilor comerciale, va permite şoferilor care deservesc respectivele unităţi comerciale să staţioneze în raza de reglementare a acestora, pentru a încărca şi descărca marfa, permisul de staţionare însă va trebui să fie obţinut de la aşa numitul MAI de la Tiraspol.

La fel sunt introduse modificări ce vizează centura de siguranţă. Astfel, cu centura necuplată vor putea circula doar profesorii de la şcolile auto, doar în cazul în care la volan se află elevul. Pe teritoriul localităţilor nu este obligatorie cuplarea centurii de siguranţă pentru invalizi, dar şi pentru colaboratorii serviciilor operative.

De asemenea, în orele de vârf, 07.00 – 09.00 şi 16.30 – 18.30, şoferii de microbuze au dreptul să transporte doar cinci pasageri în picioare.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker