Evenimente

Îşi trimit copiii şi vara la bibliotecă, pentru că le place

Unde să-şi petreacă un copil timpul, dacă nu a avut ocazia să plece din oraş? Să stea la umbră, să înveţe ceva şi să-i fie şi interesant. Mămicile din Rezina îşi trimit copiii şi vara la Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”. Iar lor le place aici.  

Mai nou, am hotărât să-i obişnuim pe copii să utilizeze  materiale reciclabile pentru a crea un colţişor de poveste printre florile vii şi pomii din curtea noastră. Ajutaţi de bibliotecare, ei au „sădit” tufe de lăcrimioare şi ciuperci, au făcut să „răsară” un soare zâmbăreţ, au „invitat” şi un iepuraş vesel, au construit un foişor, au „adus” de peste mări şi ţări un mic palmier, au instalat morişti şi au pictat pereţii. Pentru toate acestea ei au utilizat recipiente din plastic, anvelope, veselă ieşită din uz, plăci de vinil, buturugi, resturi de placaj şi, desigur, vopsele.

În imagine: Astfel, curtea bibliotecii a devenit mai frumoasă, mai caldă, mai primitoare.

Copiii învaţă să-şi dezvolte fantezia şi gustul pentru frumos, să privească din altă perspectivă la obiectele care ne otrăvesc solul, apa, aerul, să creeze lucruri fantastice cu mâinile proprii. Ceea ce neapărat le va prinde bine în viaţă.

Vacanța de vară e plină de aventuri alături de BPR ,,Mihai Eminescu”! Zilnic ne pășesc pragul copii noi, dornici să frecventeze tabăra noastră de lectură şi agrement. În fiecare zi, avem activități distractive. Luni, spre exemplu, am făcut înviorarea, am jucat în șotron, volei, dea vânătorul și rățuștele, iar cireașa de pe tort a fost posibilă grație Bibliobusului care a venit tocmai de la Chișinău și care i-a adus pe scriitorii Nicolae Popa și Claudia Partole. Copilașii au fost foarte degajați, au recitat poezii din creaţia oaspeţilor și le-au adresat întrebări. Scriitorii au invitat copilașii să viziteze Bibliobusul, primind în dar și câte o cărțulie! Îi mai așteptăm cu drag în vizită! Deci, ne vedem la bibliotecă!  

Cristina Oncea, bibliotecară principală

la BPR „Mihai Eminescu” din Rezina      

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker