Politic

Ambasadorul SUA la Chişinău nu înţelege de ce moldovenii sunt pro-ruşi, deşi americanii le-au dat un miliard de dolari

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit, se arată nedumerit că, în pofida eforturilor ţării sale, dar şi ale Uniunii Europene, de a sprijini financiar Republica Moldova, mai mult de jumătate dintre moldoveni se declară pro-ruşi.

Diplomatul american nu-şi poate explica cum este posibilă o astfel de situaţie, în condiţiile în care Rusia nu doar că nu ar oferi ajutor, dar şi sancţionează Moldova.

„Trebuie să luăm în calcul ce facem noi (SUA) şi UE în Republica Moldova. Cum am spus deja, doar ţara mea deja a dat Moldovei peste un miliard de dolari (referindu-se la perioada 1991 – 2017) pentru dezvoltarea statului nu doar economic, dar şi democratic.

Uniunea Europeană a oferit o sumă asemănătoare, dar Rusia? Ce a dat Rusia? Nu doar că nu au un program dezvoltat de ajutor, dar încă vă pedepsesc, precum este acest embargo. Iată de ce ne uimeşte că, potrivit tuturor sondajelor, se pare că mai mult de jumătate din populaţie este pro-rusă. Cum să explicăm asta? Ne este foarte greu să înţelegem”, a declarat James Pettit, în cadrul unei emisiuni de la RTR-Moldova, conform deschide.md.

Drept reacţie preşedintele I.Dodon a declarat că partenerii americani ar trebui să susţină poporul şi nu guvernările corupte şi să nu închidă ochii la nelegiuirile autorităţilor pro-europene”.

I.Dodon a uitat că şi dânsul mulţi ani a făcut parte din aceste guvernări.

În imagine: James Pettit. Foto: canal2.md

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker