Evenimente

6 beneficiari ai Casei internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei s-au mutat la casa lor

Dumitru, Ion, Sergiu, Alexandru, Ștefan și Vitalie în continuare vor fi parte a societății și vor trăi la casa lor, după ce aproape toată viaţa și-au petrecut-o în Casa internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei. În acest sens, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a deschis în orașul Orhei un nou Serviciu social pentru persoanele cu dizabilități mintale– Locuința protejată, relatează presa@mmpsf.gov.md.

Scopul serviciului este de a creşte gradul de independenţă şi autodeterminare al persoanelor cu dizabilităţi.

În Locuinţa protejată aceștia îşi vor forma abilităţi de gospodărit (prepararea hranei, spălarea veselei, spălarea hainelor, curăţirea spaţiului), de comunicare şi gestionare a resurselor financiare. Ei vor fi susținuți de trei persoane: psihopedagog, asistent social și lucrător social.

De asemenea, beneficiarii vor fi susţinuţi în identificarea unui loc de muncă precum şi în menţinerea acestuia, dată fiind nevoia de a contribui şi acoperi o parte din cheltuielile curente pentru întreţinerea serviciului.

Serviciul „Locuința protejată” a fost creat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în parteneriat cu autoritățile publice locale și din mijloacele financiare ale Casei internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei.

 Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker