Evenimente

Parastas în memoria medicilor trecuţi din viaţă

Cu şase ani în urmă, în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical, Nadejda Brânzan, care mulţi ani a lucrat la Spitalul raional din Rezina, a organizat la Mănăstirea Saharna primul parastas pentru a-i pomeni pe fiecare coleg de breaslă trecut din viaţă. Ulterior iniţiativa a fost susţinută şi de alţi medici din Rezina. De atunci, asemenea parastase se organizează la Mănăstirea Saharna în fiecare an, în săptămâna din ajunul sărbătorii profesionale a lucrătorului medical.

„Pe parcursul anilor sănătatea populaţiei din raionul Rezina a fost străjuită de mulţi specialişti de forţă, faptele cărora au rămas încrustate în memoria contemporanilor, spune Nadejda Brânzan.  Este vorba de medicii Vera Gheorgheico, Efim Tiron, Efim şi Raisa Boşerniţan, Iacob Reznic, Marina Naturalinaia, Ana Burtnic, Alexei Terleţchi, Nina Gromova, Mihail Globa, Leonid Pistrui, Constantin Păscărel, Alexandru Ursu, Vladimir Şapoşa, Anatolie Rusu şi mulţi alţi membri ai corpului medical din Rezina, fiecare contribuind într-un mod deosebit la creşterea autorităţii medicinii din acest raion, impactului ei în consolidarea sănătăţii populaţiei. Iată de ce am decis să organizăm anual un parastas nominal în memoria colegilor şi Mănăstirea Saharna ne-a susţinut şi ne-a ajutat să realizăm această doleanţă. Chiar din start în această acţiune s-au inclus mai mulţi medici şi lucrători medicali de la Rezina. M-a bucurat în mod deosebit faptul, că iniţiativa noastră a fost preluată de generaţia mai tânără de lucrători de la SR Rezina, care sunt sigură că o va perpetua în timp”, a spus medica Nadejda Brânzan.

Dna Brânzan a ţinut să le transmită angajaţilor în domeniul sănătăţii din raionul Rezina: “Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical transmit tuturor angajaţilor de la instituţiile medicale din raionul Rezina cele mai sincere felicitări, urări de bine şi sănătate, dorindu-le noi şi noi realizări pe tărâmul sănătăţii şi aprecierea muncii lor din partea pacienţilor”.

Reporter „C”

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker