Social

Plină de viaţă şi cu planuri mari pentru viitor

Svetlana Mârzac, din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, care cântăreşte peste 200 kg, se simte fericită și îi mulțumește soțului pentru dragostea cu care o tratează zi de zi. Femeia se închină și în fața lucrătorilor medicali, care i-au venit în ajutor și acum dânsa poate merge prin curte https://impulstv.com/…/kilogramele-plus-nu-sunt-impediment…/.

 

Cea mai ponderală femeie din Moldova a revenit acasă de la spital. După aproape o lună de tratament, Svetlana Mârzac, din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, a slăbit cu 40 de kg. Femeia, care cântăreşte la zi 213 kg, vrea să slăbească şi în continuare, până va ajunge să aibă… 80 de kg.

Doamna Svetlana are 49 de ani şi spune că niciodată de când se ştie nu a fost suplă. Problemele cu obezitatea le-ar fi moştenit prin ereditate. Dar controlul definitiv asupra greutăţii sale corporale l-a pierdut cam cu 15 ani în urmă.

Internarea în spital a fost binevenită, spune interlocutoarea noastră. Medicii i-au elaborat o dietă specială, pe care dânsa a respectat-o cu stricteţe. De asemenea, a fost ajutată să facă mai multă mişcare, decât era obişnuită acasă. Astfel, în timp record, dna Murzac a ajuns să dea jos peste 40 de kilograme. Revenită de la spital, ea nu uită de recomandările medicilor şi încearcă să respecte toate prescripţiile.

O dată în săptămână, Svetlana trebuie să se cântărească. Deoarece acasă nu are cântar, femeia se va deplasa la fratele ei, care locuieşte în acelaşi sat, la câteva sute de metri.

Svetlana Mârzac declară că nu îi este frică de greutăţi. După recentul tratament de la spitalul republican din Chişinău, ea spune că se simte mai uşoară. Ar face mai multă mişcare, dar are nişte probleme de sănătate şi cu picioarele, de aceea este nevoită să facă pauze după fiecare efort. În pofida acestor dificultăţi, dna Svetlana se străduie să fie de folos în gospodărie. Ea face ordine prin casă, coace pâine, prepară mâncarea şi chiar dulceţile pentru iarnă. În toate treburile casnice o ajută soţul.

Anume dragostea soţului şi a fiicei lor, care este stabilită cu traiul în Federaţia Rusă, au ajutat-o pe doamna Murzac să vrea să slăbească. Eroina noastră ne-a mai spus că zi de zi se roagă lui Dumnezeu să o ajute în aceasta şi să se însănătoşească.

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker