Util

Soția neangajată va primi indemnizaţie de maternitate din salariul soţului

Soția aflată la întreținerea soțului asigurat va beneficia de indemnizație de maternitate dacă la data acordării concediului de maternitate nu este angajată în câmpul muncii şi nu realizează venit asigurat. Faptul poate fi confirmat prin carnetul de muncă şi prin declaraţia scrisă pe proprie răspundere că nu este persoană asigurată, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de executiv.

Proiectul prevede completarea art. 16 alin. (5) al Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, ca urmare a deciziei Curții Constituționale. Curtea a constatat că femeia care s-a concediat în timpul sarcinii și la momentul nașterii copilului nu are un loc de muncă nu poate fi privată de îndemnizația de maternitate calculată din mărimea salariului șotului.

Astfel, urmare a completărilor operate, atât femeia care nu a contribuit deloc la sistemul public de asigurări sociale, cât şi cea care a contribuit parțial, dar şi-a pierdut capacitatea de muncă şi se află la întreținerea soțului salariat poate pretinde la indemnizație de maternitate calculată din salariul șotului.

Foto simbol. Sursa: vocea.md

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker